Novosti

20/03/2014

Ako su ti sport i zdravlje na umu dođi u Šijansku šumu

P.o. gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i ravnatelj Javne ustanove Pula sport Erik Lukšić uz prisustvo sudjelujućih udruga i drugih subjekata uključenih u obilježavanje "Proljeća u Šijanskoj šumi" danas su na centralnoj poljani u Šijanskoj šumi najavili pregršt nadolazećih događaja programa.

Krizmanić Marjanović istaknula je kako su se Grad Pula, Javna ustanova Pula sport, Sportsko rekreativno društvo Uljanik kao organizatori zajedno s podrškom Javne ustanove Natura Histrica potrudili da program, u trajanju od 23. ožujka do 24. svibnja 2014. godine, prilagode svim uzrastima i omoguće svim građanima da pronađu svoje afinitete te uživaju u narednim proljetnim vikendima.

U skladu s motom ovogodišnjeg programa koji glasi: "Ako su ti sport i zdravlje na umu dođi u Šijansku šumu" Lukšić je istaknuo kako je cilj programa probuditi sugrađane iz zimskog sna i povezati Šijansku šumu kroz razne aktivnosti prilagođene mladima i starijima, nonama i nonićima kako bi uživali u ljepotama prirode.

"Programi će odvijati u pravilu vikendima, ali organizirat će se i tradicionalno okupljanje za Praznik rada kao i na Uskrsni ponedjeljak - kazao je Lukšić dodavši kao ovogodišnji novitet Obiteljski dan prepun igara za roditelje i djecu, te humanitarna akcija za Puljanina Amara Zeca kojom će se prikupiti sredstva za nužne preinake u stanu kako bi se lakše kretao.

Treću godinu za redom Šijanska šuma, u navedenom periodu, postat će centar brojnih sportsko - rekreativnih, zabavnih, edukacijskih i zdravstvenih aktivnosti za sve uzraste.

Većina aktivnosti održat će se na centralnoj poljani šume, dok će šumske staze i putevi biti uglavnom namijenjeni šetačima i biciklistima.

Sam program najvećim je dijelom rekreativnog i sportskog karaktera, ali i ne manje bitnog zdravstvenog, edukativnog, likovnog, dramskog ili kulturnog smjera. Cjelodnevni programi obuhvatit će  aktivnosti hodanja, trčanja, odbojke, badmintona, šaha, plesa, jahanja konja i još niz drugih aktivnosti, za što se pobrinulo gotovo 40 udruga i drugih sudionika uključenih u realizaciju "Proljeća u Šijanskoj šumi".

U slučaju lošeg vremena program se odgađa.