Novosti

26/03/2014

Objava biračima za izbore za EU parlament

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je 18. ožujka godine donio Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Dan održavanja izbora određena je nedjelja, 25. svibnja 2014. godine.

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske poziva birače da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Birači mogu pregledati, odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 10. svibnja 2014. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati. Službena stranica Ureda državne uprave Istarske županije je www.udu-istra.hr

Birači s područja Grada Pule podatke mogu dobiti u Matičnom uredu  Pula na adresi Starih statuta 7, odnosno putem broja telefona: 052/ 371-234 ili 052/371-236.

Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda.

Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede, 14. svibnja 2014. godine.

Više informacija za birače možete pogledati ovdjei na stranicama Ministarstva uprave www.uprava.hr

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena te su dostupni podaci o nadležnim uredima i osobama ovlaštenim za vođenje registra birača.