Novosti

28/03/2014

Početak proljetnih akcija odvoza krupnog otpada

Grad Pula u suradnji s mjesnim odborima organizira proljetnu akciju sakupljanja glomaznog otpada. Tijekom proljeća ta će se akcija organizirati svakog vikenda u pojedinom mjesnom odboru. Mjesni odbor odredit će lokacije gdje će biti smješteni kontejneri u koje će građani moći odlagati glomazni otpad (bijelu tehniku, stari namještaj itd.). U slučaju da građani pojedinog mjesnog odbora ne budu imali dostupan kontejner, pozivom na broj 052/638-401 moći će dogovoriti besplatno preuzimanje krupnog otpada. Svrha navedenih akcija je selektivno izdvajanje otpada na način da svaka vrsta otpada završi na odgovarajućem mjestu te da se spriječi nastanak divljih odlagališta.

Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se 29. i 30. ožujka 2014. godine u mjesnom odboru Nova Veruda. U Mjesnom odboru Nova Veruda kontejneri za glomazni otpad nalazit će se na sljedećim lokacijama: u Palisinoj ulici na početku i na kraju ulice,u Rohreggerovoj ulici na parkiralištu sportsko-rekreacijske zone Vodotoranj jug, Šenoina ulica na parkingu, na raskrižju ulice Monte Paradiso i Vidikovac, Benussijeva ulica između k.br.44 i 46, Coceicheva ulica u šumici preko puta k.br. b12., u Carlijevoj ulici kod trafostanice, u Gervaisovoj ulici na parkingu ispred velike zgrade te na raskrižju Mardeganijeve i Palisine ulice.

Podsjećamo da građani mogu pod glomazni otpad odložiti sav otpad koji se ne može odložiti u postojeće posude, osim građevinskog otpada (šute,prozori, vrata..).