Novosti

01/04/2014

Kampanja protiv alkoholizma u djece i mladih "Budi poseban, budi neovisan, živi svoj san!"

Kampanju "Budi poseban - budi neovisan - živi svoj san!" provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru projekta "Budi neovisan - prevencija ovisnosti u djece i mladih u lokalnim zajednicama" , a koji je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih. 

Cilj ove kampanje nam je da svi zajedno putem cover fotografija i poruka na internetskim i facebook profilima Društava Naša djeca, osnovnih i srednjih škola, sportskih i kulturnih ustanova, učeničkih domova, prijatelja te na profilima učenika pošaljemo snažnu poruku adolescentima upozoravajući na problem pijenja alkohola i posljedice koje njegovo konzumiranje ima na živote djece i mladih. Kampanja je i prilika za promociju drugačijih načina zabave među mladima, bez alkohola te potiče djecu i mlade da je bolji izbor biti poseban, neovisan i živjeti svoj san.

Grad Pula zajedno s DND Pula pridružio se kampanji te kroz odaslanu poruku "ne alkoholu"  mladima poručio da podupire promicanje zdravog stila života oplemenjenog sportom i drugim brojnim aktivnostima te vrste.  

S ciljem da se u projekt, u sklopu kojega je nastala i ova kampanja, uključe djeca iz vrtića, učenici osnovnih škola, djeca polaznici kreativnih radionica Društava Naša djeca, djeca iz Dječjih foruma i Dječjih gradskih vijeća te šira lokalna zajednica Savez društava Naša djeca poziva na Natječaj za najoriginalnije dječje radove "Budi neovisan" na temu prevencije ovisnosti i promociju zdravih stilova života. Djeca će uz pomoć svojih mentora, voditelja, odgajatelja i učitelja osmisliti i izraditi svoje radove u šest kategorija dječjeg stvaralaštva i to redom, dječja poruka, slogan, crtež (ili poruka i crtež), strip-priča, internet-priča i fotografija.

Sve o projektu i kampanjama protiv alkohola i pušenja možete pratiti na stranicamawww.savez-dnd.hri na facebook stranici:https://www.facebook.com/pages/Savez-društava-Naša-djeca-Hrvatske/)

Prijavnicu za natječaj "Budi neovisan" možete pronaći ovdje.