Novosti

04/04/2014

Sportske igre mladih po drugi put u Puli

Na pulskom Forumu danas su održane Sportske igre mladih u organizaciji Udruge kineziologa Pula i na kojim su se osnovnoškolci natjecali u tri sportske discipline: graničaru, cageballu i atletici. Paljenjem plamena igara, 18. po redu Sportske igre mladih, svečano su otvorili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina i izvršni direktor Sportskih igara Tihomir Gudić.

Puh Belci prisutne  je pozdravila u ime gradonačelnika Grada Pule te izrazila zadovoljstvo što su osnovne škole i ove godine pokazale interes po drugi puta uključivši se u Sportske igre, a djeci je poželjela lijep provod i zabavu u sportskom duhu. Zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina svim je natjecateljima zaželio puno sportske sreće izrazivši nadu da  ih i dogodine sudjeluje ovako veliki broj.

"Pošto je ove godine riječ o 18. Sportskim igrama uvedena je nova disciplina, atletika", nadodao je Gudić. Ove godine, osim pobjedničke ekipe u graničaru, na finalno natjecanje u Split izravno putuju i pobjednici u atletici.

Već sljedećeg tjedna natjecanje se nastavlja u kategoriji stolnog tenisa u Društvenom centru Rojc, u dvorani STK ARENE FERRO, dječaci u utorak 8. travnja 2014., a djevojčice u srijedu 9. travnja 2014., dok natjecanja u ostalim individualnim sportovima kreću sredinom travnja. Natjecanje u badmintonu odvijati će se u OŠ Veli vrh, dok će se znanje u šahu odmjeravati u prostorijama šah kluba u Radićevoj ulici. Finalni će se susret održati u sklopu manifestacije "Proljeće u Šijanskoj šumi".

Termina teniskih mečeva predviđeni su početkom svibnja, dok će se natjecanja u ekipnim sportovima nastaviti tijekom svibnja i lipnja. Prijavnice za sve zainteresirane pojedince i ekipe nalaze se na web stranicama Sportskih igara mladih (www.igremladih.org) gdje će biti istaknuti i datumi natjecanja po sportovima. Naglašavamo kako je obavezno ispuniti sva polja jer budući pobjednici na županijskom nivou moraju imati pratnju na završnicu u Splitu.

Sportske igre mladih su postale prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe. Prošle godine je na Igrama sudjelovalo preko 80.000 djece iz cijele Hrvtaske. Nakon županijskih natjecanja najbolje ekipe i pojedinci odlaze na Finalna natjecanja u Split.