Novosti

04/04/2014

Ove nedjelje "Proljeće u Šijanskoj šumi" u znaku sporta

Ove nedjelje, 06. travnja u sklopu "Proljeća u Šijanskoj šumi"  obilježiti će se Svjetski dan sporta u cilju promicanja vrijednosti sporta i poticanja građana na uključivanje u sportske aktivnosti. 

Nedjeljno poslijepodne započeti će u 15.00 sati s članovima Tai-chi kluba Pula dok će Judo klub Istarski borac održati pokazni trening za djecu početnike, uz mogućnost aktivnog uključivanja u vježbanje prisutnih mališana. Društvo sportske rekreacije "Uljanik" postaviti će igralište za badminton i omogućiti svima da zaigraju tu zabavnu igru a Odbojkaški klub "Centurion" će u svom stilu prezentirati odbojkaški trening za dječake na travi i pokazati vještine s loptom. Udruga Spartana će na centralnoj poljani prezentirati jedan "novi" sport, a riječ je o vježbama sa tradicionalnim ruskim utegom-girja (kettlebell). Klub rekreativaca u prirodi Pula ovog puta posvetiti će program predškolskoj djeci i uz šetnju i slobodne aktivnosti animirati male sportaše. I za kraj velikog sportskog dana Wellfit klub Pula obogatit će  nedjeljni program sa fitness programom za sve posjetitelje.

Konjički klub "Paradiž Pula" posjetiteljima će omogućiti jahanje i druženje s konjima. Već nama znani Klub belgijskih ovčara "Istrijan" demonstrirati će dresuru pasa pod nazivom Running Wild Team-a.

Astronomsko društvo "Istra"- zvjezdarnica Monte Zaro za sve zainteresirane građane organizira promatranje kroz teleskop te uz stručno vodstvo upoznavanje Sunca i njegovih promjena.

Novo u projektu "Proljeća u Šijanskoj šumi" je foto natječaj na koji se mogu prijaviti osobe svih uzrasta koje se u periodu događanja kreću, promatraju ili sudjeluju u programima manifestacije, te svojom maštom i vještinom zapažanja putem foto aparata ovjekovječe zanimljive trenutke. Za sve koji se žele uključiti u foto natječaj mogu se informirati na web stranicama Grada Pule ili Javne ustanove Pula sport.

Svi su pozvani za bogat i zabavan program u Šijanskoj šumi!

U slučaju lošeg vremena program se odgađa.

Raspored događanja možete sada vidjeti i na novim stranicam Javne ustanove Pula sport.

15,00-16,00

TAI CHI KLUB PULA

tai chi prezentacija

centralna poljana

15,00-16,00

JUDO KLUB ISTARSKI BORAC

promocija juda

centralna poljana

15,00-18,00

KONJI U ŠIJANI

jahanje konja KK Paradiž

centralna poljana

15,00-17,00

ASTRONOMSKO DRUŠTVO

Sunce i njegova demonstracija

centralna poljana

15,30-17,00

SPORTSKO DRUŠTVO ULJANIK

badminton

centralna poljana

16,00-17,00

SPARTANA

prezentacija vježbi sa tradicionalnim ruskim utegom (kettlebela)

centralna poljana

15,30-17,00

ODBOJKAŠKI KLUB CENTURION

škola odbojke i prezentacija igre

centralna poljana

16,30-17,30

KLUB BELGIJSKIH OVČARA "ISTRIJAN"

demonstracija dresure pasa

centralna poljana

 

17,00-18,00

KRUPP

šetnja i slobodne dječje aktivnosti

centralna poljana

 

17,00-18,00

WELLFIT KLUB PULA

fitness u prirodi

centralna poljana