Novosti

08/04/2014

Započeo 12. Festivala znanosti

"Valovi" - 12. Festival znanosti", kojemu je Pula po treći put domaćin, ove će se godine održati od 7.-12. travnja 2014. godine a službeno se otvaranje popraćeno je zanimljivim predavanjem Davora Horvatića "Kvantna fizika - što je to istina, a što muljaža".

Istarska županija i Grad Pula spremno dočekuju realizaciju čak 80 programa i aktivnosti kojima će se povezati obrazovne institucije - od dječjih vrtića do sveučilišnih. U Festival su uključeni: Sveučilište Jurja Dobrile - Sveučilišna knjižnica u Puli, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković, Odgoj za odgojne i obrazovne znanosti i Preddiplomski studij Znanost o moru; pulske osnovne škole Monte Zaro, Veli Vrh, Vidikovac, Šijana i Giuseppina Martinuzzi,  Dječji vrtić Pula, Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, Astronomsko društvo Istra i ZTK Pula - Centar za tehničke aktivnosti "Veruda".

Programi  12. Festivala znanosti odvijat će se u rekordnih 15 gradova, uvijek s istim ciljevima: približiti znanost javnosti, poboljšati opću percepciju znanstvenika i ono najvažnije, motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja i spoznaja. 

Detaljni program manifestacije, čija su glavna tema ove godine valovi, mogu se pogledati na web stranici Festivala, www.festivalznanosti.hr.