Novosti

10/04/2014

Pula domaćin Arsenalovog proljetnog kampa i "try out-a"

Arsenalova škola nogometa Virovitica-Hrvatska u suradnji s Arsenal FC Elite Academy SEE predstavljena je danas na konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kazala je kako joj je iznimno drago što je upravo  Pula odabrana za grad domaćin održavanja proljetne škole nadodavši kako Grad podržava sve vrste sportskih aktivnosti namijenjene mladima, jer se mladi kroz sport razvijaju i stječu odgovornost i samostalnost.

"Grad Pula zajedno s JU Pula Sport i uz potporu Arsenalove škole za djecu Grada Pule, odnosno polaznike proljetnog kampa za igrače rođene od 2003. do 2006. godine osigurao je promotivnu cijenu za sve polaznike od 150.00 umjesto 500.00 kuna te je time još jednom potvrdio da slogan Grad Pula - grad prijatelj djece nije samo mrtvo slovo na papiru", kazao je ravnatelj JU-a Pula sport-a Erik Lukšić.

Dopredsjednik Arsenalove škole nogometa Slavko Šimunović izrazio je zadovoljstvo suradnjom s gradom te najavio moguće investicije u vidu trajnog Arsenalovog kampa koji bi bio lociran upravo u Puli. Inače, Arsenalova škola nogometa Virovitica prva je u Europi, te je od 2011. godine od kada djeluje postigla značajne rezultate.

O samoj školi, proljetnom kampu i "try-out-u" pobliže je kazao sam predsjednik Arsenalove škole nogometa Robert Špiranec. Prema riječima predsjednika cilj škole je uključiti igrače ih Hrvatske i susjednih zemalja te mladim talentima, uglavnom iz manjih sredina, omogućiti da bez posrednika i menadžera uspiju u svojim snovima te svojim radom i zalaganjem ostvare profesionalne nogometne karijere.

"Organizirali smo proljetni kamp u trajanju pet dana za igrače mlađeg uzrasta s namjerom educiranja o nogometu popraćenog treninzima i upoznavanja igrača s načinom rada u Arsenal FC Elite Academy", kazao je Špiranec. Uz proljetni kamp organiziran je i "try out" za najtalentiranije igrače ciljanog godišta 2001. i 2002. gdje će se kroz praćenje igrača održati selektivni izbor talenata te će nekoliko izabranih igrača na Arsenalov trošak sudjelovati u završnom "try out" kampu Arsenal FC Elite Academy SEE u Grčkoj. Ovisno o svojoj kvaliteti igračima će se ponuditi ostanak u Arsenal FC kampu gdje im je uz smještaj, treninge osigurano i školovanje od strane priznatih profesora i mentora.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu robert.spiranec@gmail.com, a obrazac prijave se može preuzeti na facebook stranici "Škola nogometa Virovitica".