Novosti

11/04/2014

Kreće manifestacija "Pulska proljetna padela" na tržnici

U sklopu proljeća na pulskoj tržnici održat će se nekoliko manifestacija. Mirisi i okusi Istre, Eko sajam i nova gastro manifestacija "Pulska proljetna padela" koja se u subotu, 12. travnja 2014. godine održava po prvi puta. Tema ovotjedne proljetne padele je "Mare e monti Poleze" a uključivat će namirnice poput lignji, kozica, šparoga, riže, maslinovog ulja, malvazije i drugih sastojaka.

"Pulska proljetna padela" je manifestacija koja obuhvaća pripremanje jela u velikoj tavi koristeći sezonske namirnice s pulske tržnice ovisno o tematici koja određuje kulinarske delicije tog vikenda. Uz kuhanje, Žiža će govorit o sezonskim namirnicama, o postupku pripremanja, o začinima i drugim detaljima, a sve će biti popraćeno zabavnim programom za koji će se pobrinuti bend "Sunčane naočale". Cilj same manifestacije je promovirati proizvođače koji nude svoje proizvode na pulskoj tržnici. Također, ovo predstavlja jedan novi turistički proizvod koji će privući više gostiju prema smjeru tržnice.

Manifestacija je u organizaciji Grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula, a pod pokroviteljstvom TZG Pule i TZIŽ. Sam koncept osmisli je Avenue d.o.o.