Novosti

11/04/2014

Smanjenje koeficijenta komunalne naknade poduzetnicima u Slobodnoj zoni luke Pula

Pulski gradonačelnik Boris Miletić danas je u Komunalnoj palači održao tiskovnu konferencija o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 20. ožujka do 10. travnja 2014. godine, u kojem je doneseno ukupno 39 akata.

Miletić je posebno izdvojio Odluku o davanju stana u Laginjinoj ulici na uporabu Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe "Pula". Stan je dodijeljen na 10 godina bez naknade, u svrhu širenja stambenih zajednica Doma. "Već imamo jedan prostor u Nobileovoj ulici u kojem djeluje prva stambena zajednica Doma sa osam korisnika", dodao je Miletić.

"Sagledavajući složenost ekonomske situacije i opću gospodarsku krizu, Grad Pula, u okviru svojih ovlasti, nastoji olakšati uvjete poslovanja poduzetnicima koji obavljaju izrazito proizvodnu djelatnost", kazao je Miletić te nadodao da će se Gradskom vijeću predložiti izmjena Odluke o komunalnoj naknadi, na način da se subjektima sa sjedištem unutar Slobodne zone luke Pula, smanji dosadašnji koeficijent zone sa 1,00 na najniži koeficijent zone 0,50. Riječ je o 14 subjekata s 420 zaposlenih osoba, istaknuo je gradonačelnik.

Na inicijativu Istra Cement nekretnine d.o.o. donesena je odluka o izmjeni i dopuni Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja". Kako je istaknuo Miletić, izmjene se odnose na uređenje prometnog pristupa lokaciji, te dozvoli izgrađenosti, izmjene rješenja sustava komunalne infrastrukture, redefiniranja granice namjene površina i oblika uvjeta korištenja, te slične izmjene.

Na današnjim konferenciji za tisak govorilo se utvrđivanjukriterija, načina i uvjeta upisa djece u dječje vrtiće koji djeluju na području Grada Pule te o prijedlogu Rješenja o imenovanju nove ravnateljice Pula Film Festivala, zbog odlaska u mirovinu dosadašnje ravnateljice Zdenke Višković Vukić. "Zahvaljujem se ravnateljici na velikom doprinosu Festivalu koji je danas najposjećenija kulturna manifestacija u Hrvatskoj. Zdenka Višković Vukić dala je jako puno kulturi grada Pule i na tome sam joj neizmjerno zahvalan", rekao je Miletić.