Novosti

18/04/2014

Fritaja od 1.500 jaja povodom Uskrsa na pulskoj tržnici

U subotu, 19. travnja 2014. godine održat će se poseban predblagdanski program na pulskoj tržnici. Pored manifestacija Mirisi i okusi Istre te Eko sajma, pripremat će se degustacija velike fritaje sa šparugama u pulskoj tavi. Priprema fritaje od 1.500 jaja počinje u 10.00 sati, a građanima će se dijeliti i obojana uskršnja jaja. Jaja je donirala Agrokoka, a za kruh i slatku pincu pobrinula se tvrtka AN&SA d.o.o. odnosno Pekara Puležanka. Uskršnja fritaja na pulskoj tržnici dio je programa Pulske proljetne padele koji donosi namirnice s pulske tržnice direktno u padelu.

Posebni gosti bit će predstavnici pulskih udruga nacionalnih manjina koji će predstaviti njihove običaje za Uskršnje blagdane. Udruge koje će predstaviti tradiciju, uskršnja jela i pića su: Slovensko kulturno društvo "Istra", Zajednica Srba Istarske županije, Mađarsko kulturno društvo "Moris Zigmunt", Makedonsko kulturno društvo Istarske županije "Kiril i Metodije" te Zajednica Albanaca Istarske županije.Za glazbeni ugođaj i veselu atmosferu pobrinut će se bend Trio val.

Izlagači i proizvođači u sklopu Eko sajma te Mirisa i okusa Istre ove subote bit će:

- MIST ART.
- OPG BODIŠ,
- OPG STIPANČIĆ,
- OPG BRIG,
- OPG STANKOVIĆ,
- PRŠUTANA BANI,
RADOLA SUVENIRI,
- OPG KOMIĆ,
- OPG DENIS KRUŠVAR,
- OPG PREDAN,
- T.O. MERI.

Suorganizatori manifestacije Pulska proljetna padela su Grad Pula i Tržnica d.o.o. Pula, a pokrovitelji su TZG Pule i TZIŽ. Koncept i realizacija: Avenue d.o.o. & Žižo.