Novosti

23/04/2014

Obilježavanje Noći knjige 2014.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove se godine priključuje obilježavanju manifestacije Noć knjige koja će se održati 23. travnja od 18.00 do 22.30 sati.


Noć knjige je manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava da bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu, a razna događanja organiziraju se da se oči javnosti usmjere na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Osim već tradicionalnog večernjeg programa, Noć knjige 2014. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati. 

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Knjižni blok - Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, a program podupire i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture RH.

Program možete pogledati ovdje.