Novosti

24/04/2014

Sedmi po redu Monte Librić u znaku boja i ilustracije

Župan Istarske županije Valter Flego d svečano je otvorio sedmi po redu Monte Librić koji se ove godine održava od 24. do 30. travnja u prostorima Zajednice Talijana Pula - Circolu. Glumačka ekipa Teatra Naranča u ulogama poznatih hrvatskih i svjetskih autora za djecu, Baka Librić, novi lik Monte Librića Knjigomor i librica Rea Korani su na zabavan i maštovit način otvorili Librić.

Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića istaknula je kako je ovogodišnja tema "Točka, točka, točkica", koja se bavi ponajviše ilustracijom, te pozvala sve da im se pridruže i da sedam dana uživaju u knjigama, bojama i Monte Libriću.

Uz riječi da je čitanje vrlo važno jer da je svaka knjiga neka poruka okupljenim se obratio pomoćnik ministrice kulture Republike Hrvatske Vladimir Stojsavljević.

"Osim Interneta naši najmlađi znaju cijeniti i dobru staru knjigu, a naša je uloga da vam tu knjigu približimo",  kazao je zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin te svima zaželio toplu dobrodošlicu u Zajednicu Talijana Pule.

U programskom dijelu Festivala održat će se rekordnih 68 događaja s više od 60 sudionika, od kojih je 30 autora: renomiranih pisaca i ilustratora iz Hrvatske i inozemstva. Mnogobrojni programi otvorit će razna pitanja vezana za ilustraciju koja je kao likovni izričaj naročito zastupljena u izdavačkoj produkciji književnosti za djecu i koja kao dio slikarskog izražavanja ima izuzetnu važnost u interpretaciji teksta. Ilustracija je implementirana u cjelokupni ovogodišnji vizualni identitet. Sedam festivalskih dana obilježit će raznolike kreativno-edukativne radionice i programi.

Pokrovitelji Monte Librića je između ostalih i Grad Pula.