Novosti

25/04/2014

Prijem delegacije Stara Pazova

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek primili su danas u prostorijama Komunalne palače načelnika općine Stara Pazova čorđe Radinovića, predsjednika Vijeća srpske nacionlne manjine Istarske županije Milana Rašulu, predsjednika koordinacije Srba u Istri Radomira Jankoviće, te člana grupe Arte Miodraga Jakšića.



Povod prijema bilo je jučerašnje otvaranje srpskog kulturnog centra u Puli, kojemu je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.



Na prijemu se, među ostalim, razgovaralo o sličnostima i razlikama između Stare Pazove i Pule te su se članovi delegacije složili kako je Pula, ali i cijela Istra nadaleko prepoznata kao tolerantna sredina koja njeguje različitosti i koja se ponosi suživotom i dijalogom različitih manjina. "Multikulturalnost i multietičnost posebnosti su koje krase Istru te se na taj način ona se povezuje s ostalim gradovima i regijama i siguran sam kako će se naša daljnja suradnja u budućnosti još i više intenzivirati", kazao je Miletić.