Novosti

25/04/2014

"Retro dan - igre naših nonića" u Šijanskoj šumi

U nedjelju, 27. travnja 2014. godine nastavlja se druženje građana u sklopu projekta "Proljeće u Šijanskoj šumi". Uz uobičajene sportsko rekreativne aktivnosti, ova nedjelja je tematskog karaktera pod nazivom "Retro dan - igre naših nonića". Pokušati će se oživjeti duh prošlosti uz neke već pomalo zaboravljene igre za djecu i odrasle. S tim ciljem Pljočkarska udruga Škrilja organizira turnir u pljočkanju uz pokazne vježbe za posjetitelje, a igru pod imenom "pandolo" demonstrirati će ekipa C. I. POLA iz Zajednice talijana Pule, dok će se na centralnoj poljani odigrati i partija boća uz Sportsko rekreacijsko društvo Uljanik.

Osim starih igara, posjetitelji će moći zaigrati šah sa divovskim figurama, a Konjički klub Manjadvorci omogućit će svim zainteresiranima da na konjima osjete život iz vremena carske austrougarske šume - Kaiserwala.

Najmlađima će osmjeh na lice svojim cirkuskim vještinama izmamiti spremna družina "Go throw my leggs", a Društvo naša djeca predstaviti će se svojim plesnim točkama. Za "Mali Vazam" djeci ćemo približiti uskrsne igrice vezane uz taj blagdan - vratiti ćemo ih u djetinjstvo naših nona i nonića. Djevojke iz plesne udruge RitamZ još jednom će nas na kraju dana dobro zabaviti i rasplesati u ritmu zumbe.

Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti od samih jutarnjih sati jer cjelodnevni program započinje u 9.00 sati s Klubom rekreativaca u prirodi Pula koji će okupiti "hodače" i provesti ih prekrasnom šumskom stazom Zec sve do austrougarske utvrde San Daniele koja se nalazi nedaleko šume.

Kustosica Arheološkog muzeja Istre, Maja Čuka posjetiteljima će se obratiti sa nekoliko važnih informacija o špilji Šandalj i samoj utvrdi, čiju unutrašnjost i postavljene informativne plakate mogu svi zainteresirani razgledati kroz cijeli dan. Neki hrabriji posjetitelji mogu se odvažiti i popeti na vrh s kojeg puca predivan pogled od Pulskog aerodroma do samog mora.

U slučaju lošeg vremena program se otkazuje.

Pozivaju se građanke i građani da provedu ugodnu nedjelju u društvu s prirodom.