Novosti

29/04/2014

Građani odlučili da se Rivom prometuje dvosmjerno

Na današnjem "Caffeu sa sindacom" pulski gradonačelnik Boris Miletić prisutne novinare je izvijestio o nekoliko aktualnih tema, a svoje izlaganje započeo je sa e-Konzultacijama putem kojih su građani odlučivali o novom prometovanju Rivom. Kako je naglasio Miletić, građanima su na izbor ponuđena četiri modela (Riva bez prometa, jednosmjerno dvotračno kao do sad ali i u suprotnom smjeru, te dvosmjerno prometovanje). "Ukupno 1,500 građana Pule je glasalo, odnosno izrazilo svoje mišljenje kojim je odlučeno da će se Rivom prometovati dvosmjerno", kazao je Miletić te nadodao da bi se do početka nove turističke sezone to i moglo realizirati. Nadodao je kako su radovi završeni u Radićevoj, Rovinjskoj ulici i na Giardinima čime se u  značajnoj mjeri rasteretio promet u gradu.

Miletić je naglasio kako je nakon osam godina pri kraju postupak donošenja Generalnog urbanističkog plana na tragu kojega Pula može početi promišljati o svojem budućem razvoju jer će se kroz otvaranje Muzila građanima ponuditi brojni civilni sadržaji, a uz gospodarski razvoj i nova radna mjesta. "Želim vrlo jasno istaknuti da je područje u velikoj mjeri u vlasništvu Republike Hrvatske, no Grad čini sve da se prostornim planiranjem omogući civilna namjena", nadodao je Miletić.

Osvrnuo se i na program "Potpore Pula 2014" u sklopu kojega je Grad Pula za pomoć malim i srednjim poduzetnicima izdvojio iznos od milijun kuna od koji je do sada iskorišteno 217.955,36 kuna. Također je kazao kako je počašćen posjetom dr. sc. Ive Josipovića Puli koji je otvorio Srpski kulturni centar u Istri i Festival srpske kulture u Istri. "Predsjednik je pohvalio Grad Pulu kao primjer multikulturalnosti i ostvarenog suživota koji služe kao primjer cijeloj državi", nadodao je Miletić.

Na kraju druženja s novinarima gradonačelnik je najavio osvjetljavanje dizalica, koje će postati jedan od simbola Pule, a koje će se održati 03. svibnja u sklopu obilježavanja Dana Grada Pule te se ovom prilikom zahvalio svim sponzorima i donatorima koji su financiranjem ovog projekta omogućili gradu novi imidž noćne vizure.