Novosti

30/04/2014

Raznolik program u čast grada i 10. godišnjice Središnje knjižnice u Kandlerovoj

U čast grada i 10. obljetnice preseljenja Središnje knjižnice u nove prostore u Kandlerovoj 2. svibnja 2014. u 18.00 sati u Čitaonici dnevnog tiska bit će otvorena izložba "Pulski slikovni stradarij".

Za izložbu "Pulski slikovni stradarij - trgovi, ulice i usponi sa starih razglednica" autorica Nadia Bužleta koristila je razglednice s kraja 19. i 20. stoljeća iz fundusa Zavičajne zbirke. Budući da su najčešće teme tog nekadašnjeg medija komunikacije upravo gradski trgovi, ulice i usponi, stare kartulinenam danas pričaju priču o zaboravljenim, starim vizurama Pule te o promjenama tlocrta grada i uličnog nazivlja. Izložba se može pogledati do 17. svibnja.   

Za ljubitelje glazbe prof. Boris Vučina i ing. Ivica Karasi pripremili su prvu Glazbenu rock slušaonicu, odnosno odabrali dva koncerta u tehnologiji visoke rezolucije: Elvis Presley na turneji 1972. i oproštajna turneja The Shadowsa iz 2004. Program počinje u 20.00 sati, a u zgradu će se moći ući iz Ulice sv. Ivana. 

Na Dječjem odjelu istoga dana od 17.30 Izabela Bilić Rovis održat će Glinaonicu, kreativnu radionicu namijenjenu djeci predškolske i školske dobi.

Program se nastavlja u ponedjeljak, 5. svibnja kada u posjet Dječjem odjelu dolaze korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju, a u popodnevnim satima u knjižnici će gostovati mađioničar Stefano.

Tijekom cijelog dana - u ponedjeljak, 5. svibnja - u Središnjoj knjižnici bit će Dan besplatnog prvog učlanjenja. Osobe koje nikada do sada nisu bile članovi knjižnice na Dan grada - u ponedjeljak, 5. svibnja - mogu doći napraviti svoju prvu člansku iskaznicu u Središnju knjižnicu, a Gradska knjižnica i čitaonica im poklanja godišnju članarinu.