Novosti

30/04/2014

"U pulskoj katedrali koncert orkestra Collegium musicum"

Studentski zbor i orkestar Collegium musicum u posjetu je Hrvatskoj i Sloveniji te će tijekom ovogodišnje turneje održati jedan koncert u Zagrebu, 30.travnja i Puli 2.svibnja. Program turneje 2014 je ambiciozan i originalan, popraćen novim skladbama za komorni zbor, mješoviti  zbor, orkestar i dva solista. 

C.M. izvesti će djela skladatelja Benjamina Brittena, Vaughana Williamsa, Davida Willcocksa, a na Koncertu u Puli u sklopu programa imati ćemo i praizvedbu skladbe "Romanca za flautu i gudački orkestar s harfom" čiji autor je pulska skladateljica i flautistica Anamarija Škara.

Nizozemski  ansambl "Collegium Musicum" iz Leidena s 144 člana predstavlja jedno od najvećih studentskih glazbenih društava u Nizozemskoj. Sastoji se od zbora i simfonijskog orkestra, koga većinski sačinjavaju studenti glazbe. Ansambl se sastoji od orkestra kojim ravna britanski dirigent Quentin Clare, te od mješovitog i komornog zbora kojim predvodi nizozemski dirigent Gilles Michels. Članovi ansambla su mladi, entuzijastični studenti, koji vole i izvode klasičnu glazbu. Program koncerta turneje je ambiciozan i originalan, uključuje djela za komorni zbor, mješoviti zbor, orkestar i soliste.