Novosti

30/04/2014

Brazilski znanstvenici u posjeti Puli

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci u pratnji ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nele Načinović primila je danas skupinu brazilskih znanstvenika i profesora koji su u posjetu Puli povodom drugih po redu Dana Brazila.

Puh Belci je u ime gradonačelnika Grada Pule pozdravila prisutne znanstvenike te je nadodala kako nju posebno veseli upoznavanje drugih kultura i tradicija istaknuvši kako Grad Pula uvijek podupire slične inicijative i kako bi se što uspješnije gradili mostovi suradnje.

"Temelj ovih Brazilskih Dana je kulturna i jezična raznolikost te namjera da se uspostavi što bolja suradnja", kazala je Načinović te nadodala kako je upravo mladi pulski znanstvenik mag. Milan Puh najzaslužniji za povezivanje dviju zemalja. Prema riječima Nele Načinović Središnja knjižnica je ugostila profesore sa tri različita tamošnja sveučilišta i to sa Sveučilišta savezne države Sao Paulo (USP), Federalnog sveučilišta u Rondoniji (UNIR), kampusa Vilhena, i Federalnog sveučilišta države Minas (UFTM). Također, ovo je prilika da sa pulskim Sveučilištem "Jurja Dobrile", s čijim Odjelima gaje već dugogodišnje prijateljstvo, danas potpišu sporazum o daljnjoj suradnji.

Na ovogodišnjim Danima Brazila koji traju od 28. do 30. travnja 2014. godine svi zainteresirani moći će prisustvovati na nizu predavanja vezanih uz književnost i obrazovanje te tradicijskubrazilsku glazbu.