Novosti

02/05/2014

Lorencin: Zadaća je svih razina vlasti osigurati dostupnost područja Muzila građanima

Pulski gradonačelnik Boris Miletić sastao danas s  Ministrom turizma Darkom Lorencinom. Ministar i gradonačelnik na svom su sastanku razgovarali o nadolazećoj turističkoj sezoni, ali i o potencijalima razvoja Grada Pule u segmentu turizma. "Ono što sigurno veseli to su brojke od prva četiri mjeseca, ove godine imamo 20% više dolazaka i 19% više ostvarenih noćenja", izjavio je Miletić te je kazao kako su u posljednjih godina učinjeni kvalitativni iskoraci i ulaganja najvećeg hotelijera Arena turista.

Ovom prilikom Miletić se osvrnuo na turističke sadržaje i buduće investicije Grada Pule: "Kad govorimo o kvaliteti turističkog proizvoda Pula nudi brojne manifestacije i festivale s naglaskom na Pula Film Festival, Outlook i Dimension te atraktivna događanja poput hokeja na ledu u Areni. Informirao sam ministra o podzemnim tunelima Zerostrasee koji sve više dobivaju na značaju kao još jedan turistički sadržaj kojeg Pula nudi. Pula planira značajna sredstva uložiti u uređenje plaža te će se potruditi izraditi potrebnu projektnu dokumentaciju, a ovom prigodom bih zahvalio ministru na odobrenim sredstvima"., Gradonačelnik je iskoristio priliku kako bi ministra upoznao sa značajnim projektom prenamjene bivših vojnih zona koje uključuju poluotok Muzil, a  koje će staviti u funkciju razvoja, gdje će jedan dio, od 12% predviđenog za izgradnju, biti u turističke namjene. S Muzilom se žele omogućiti brojni javni sadržaji kao i nova radna mjesta koja su prijeko potrebna. "Danas od Muzila nema nitko koristi, a na ovaj način otvorit ćemo Muzil građanima kako bi svi imali koristi od njega", naglasio je Miletić te ponovio kako nema govora  o nikakvim zatvorenim područjima.

"Grad Pula grad turističkih potencijala", kazao je Lorencin govoreći o daljnjem turističkom razvoju Pule. Nije moguće sve odjedanput uključiti, ali svakako ako krenemo od dijela turističke industrije koji je sad u funkciji sa zadovoljstvom mogu reći da je pokrenut čitav niz investicija od strane Arena Turista.

Ministar se također osvrnuo i i na  projekt Muzila: "Planom Muzila stvaraju se uvjeti za daljnji razvoj turističke ponude i otvaranje novih smještajnih kapaciteta.Stavljanjem Muzila u funkciju, s novim dodatnim sadržajima, čini se značajan iskorak ka profiliranju Pule kao turističke destinacije., "Generalno gledajući područje Muzila javlja se velika zadaća svih nas na svim razinama kako bi se našla namjena koja će omogućiti dostupnost čitavog područja građanima, ekonomsku aktivnost i kreiranje novih radnih mjesta", naglasio je Lorwencin

Lorencin se u svom govoru osvrnuo i na projekte "Brijunu Rivjera" i "Veliki Brijun": "Jako je puno vremena i rada potrebno da bi se ti projekti stavili u svrhu. Tako je ova vlada je vrlo odlučno stavila realizaciju tih velikih projekata u svoj fokus, a zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša pokreće se projekt "Veliki Brijun"a već se u jesen za njega planira putem natječaja zatražiti investitor" kazao je Lorencin.