Novosti

05/05/2014

Prijem Antifašista povodom Dana Grada i Dana oslobođenja

Povodom tradicionalnog obilježavanja Dana Grada Pule i Dana oslobođenja položeni su vijenci kod spomen ploče na Giardinima, u Titovom parku, u parku Franje Josipa, pokraj Centralnog i spomenika palim borcima, križa na Gradskom groblju te na Mornaričkom groblju.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić. pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić i predsjednik gradskog vijeća Robert Cvek primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike udruge antifašističkih boraca Istarske županije i antifašista Grada Pule.

Miletić je iskoristio priliku kako bi svima nazočnima čestitao Dan Grada, podsjetivši na žrtve anti-fašizma i obvezu čuvanja antifašističkih vrijednosti u budućim vremenima koja dolaze.

Predstavnik Antifašista, gos. Livio Blašković zahvalio je gradu Puli na velikoj podršci i tradicionalnoj pomoći, te je kazao da bez Grada ne bi uspjeli realizirati svoje programe. Također je istaknuo da antifašisti nikada nisu gledali ili sudili čovjeka po tome kojoj vjeri i nacionalnosti pripada, nego su se uvijek ravnali samo po tome kakav je čovjek bio. Vrijednost je to koju Grad Pula vrijedno čuva i ponosno ističe za sve buduće generacije.