Novosti

05/05/2014

Otvorena izložba posvećena gradu pobratimu Veroni

U sklopu programa povodom Dana Grada jučer je u galeriji Amfiteatar otvorena izložba "Verona" autora Duška Marušića Čičija. Uz brojne goste na izložbi su prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić, njegovi zamjenici, pročelnik za mjesnu samoupravu Grada Verone Antonio Lella te ostali gradski čelnici.

Miletić je kazao da već tradicionalno povodom Dana grada Pule upriliči se izložba slika putem kojih se predstavi jedan od naših gradova pobratima. "Večeras je to grad Verona, koja ima puno poveznica sa našom Pulom, a ovo je još jedan način približavanja Verone našim građanima", kazao je Miletić te nadodao kako je uvijek interesantno pogledati doživljaj grada iz objektiva Duška Marušića Čičija.

Nakon prigodnih riječi zahvala autor izložbe Duško Marušić Čiči kazao kako je ovom izložbom pokušao jedan mali dio grada Verone prenijeti građanima, kako bi se upoznali sa svojim gradom pobratimom. Antonio Lella je istaknuo kako je počašćen što je upravo Verona prezentirana u ovoj galeriji. Također ja kazao kako je Verona treći grad po posječenosti turista u Italiji te je ovom priliko pozvao sve koji još nisu bili da dođu i posjete Veronu i upoznaju njezine ljepote.