Novosti

06/05/2014

Najavljeni izvođači Seasplash, Outlook, Dimensions te Slurp festivala

Danas su u prostorijama Turističke zajednice Pula predstavljeni izvođači četiri festivala koja se ovoga ljeta održavaju u Puli u organizaciji Pozitivnog ritma. "Što se tiče festivala kapacitet ostaje isti, a nastojimo poboljšati sam sadržaj uključujući više atraktivnih imena", kazao je kreativni direktor Pozitivnog ritma Vedran Meniga. Festivalsku sezonu otvorit će i zatvoriti peto izdanje Slurp! festivala, koji će se i ovog ljeta  održavati po lanjskoj formuli četiri eventa kroz četiri mjeseca i to 14. lipanj, 5. srpanj, 2. kolovoza i 27. rujna, čime je iz forme festivala vrlo uspješno prešao u formu ljetnog clubbinga, objasnio je Boris Bjelica najavljujući i prvog gosta festivala, hrvatsku techno divu Miss Sunshine.

Članovi tima za odnose s javnošću Pozitivnog ritma Maja Gujinović i Danijel Sikora najavili su ostale festivale."Od 17. do 21. srpnja na rasporedu je 12.izdanje Seasplash festivala, jednog od najdugovječnijih domaćih festivala. Na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo uz već najavljene headlinere kao što su Brain Damage meets Vibronics, Gentleman"™s Dub Club i Bad Copy nastupit će i engleski sastavAsian Dub Foundation te hrvatske snage Kandžiju i Gole žene" istaknuo je Sikora, dok se Maja Gujinović osvrnula na popularne Dimensions i Outlook festivale koji su ove godine zamijenili svoj redoslijed. "Dvije tisuće godina star Amfiteatar u Puli ponovo će biti savršena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala 27. kolovoza 2014 koji će se potom nastaviti na tvrđavi Punta Christo sve do 31. kolovoza. Festival elektroničke glazbe otvorit će Caribou s cijelim pratećim bendom, a na dugačkom popisu od više od 200 izvođača našao se Jon Hopkins, Gilles Peterson i Robert Hood". Sedmo izdanje Outlook festivala otvara se nastupom Ms. Lauryn Hill u pulskoj Areni 3. rujna, a do 7. rujna na 12 dnevnih i noćnih pozornica nastupiti će više 300 izvođača, poznatih svjetskih imena bass glazbe i soundsystem culture" kazala je Gujinović.

Za kraj se izvršni direktor Pozitivnog ritma zahvalio svima koji sudjeluju i na bilo koji način podupiru, prate i vjeruju u njihovu produkciju.

Ovogodišnja novina su vikend ulaznice za Outlook i Dimensions festivale, a sve detalje o kupovini ulaznica, festivalima i ostalim aktivnostima u organizaciji Pozitivnog ritma možete pronaći na www.pozitivanritam.hrstranicama.