Novosti

09/05/2014

Ove nedjelje na "Proljeće u Šijanskoj šumi"

Nakon što su prošli vikend događanja iz projekta "Proljeće u Šijanskoj šumi" zbog kiše odgođena, najveći je dio događanja prebačen za nadolazeću nedjelju, kada će se obilježiti međunarodni Dan tjelesne aktivnosti. Tako će u nedjelju, 11. svibnja 2014. godine naši građani i građanke moći sudjelovati u bogatim i brojnim sadržajima.

Ova nedjelja je posebno bogata sadržajem za najmlađe posjetitelje. Za početak udruga "Birikina" promovirat će zdravu hranu predstavom "Čipolina Birikina". Tu veselu i duhovitu priču o voću i povrću iz vrta noneta Bepa i none Marije začinit ćemo "dječjom maneštrom" koju će sponzorirati rastaurant "Farabuto". Članovi sportskog društva Kockice zajedno s ostalim malim posjetiteljima moći će se okušati u sportskom natjecanju u disciplina: mali maraton, skok u dalj, sprint i bacanje loptice, a najbolje očekuje šumska nagrada. Konji iz KK Paradiž su već stara priča našeg "Proljeća" pa Vas pozivaju da im se družite i sa pokoj mrkvom ili jabukom privolite za šumski đir.

U plesnom programu svoju će premijeru izvesti grupa Infinity i njihovi gosti Rosso latino, a nakon njih zaplesati ćemo sa udrugom Get a life u ritmu zumbe.

Već oubičajeno, Tai chi klub Pula, predstavit će uz stručnog instruktora Davida Tai Chi Chuan program. Šah klub Pula posložit će svoje šahovske figure i pozvati Vas na šahovski dvoboj. Ljubitelji borilačkih vještina moći će se priključiti u vježbanju samoobrane uz brojne članove Kluba borilačkih vještina Krav Maga, a i udruga Spartana prezentirati će vježbe sa tradicionalnim ruskim utegom (kettlebella).

Članovi kluba Bike Spirit organizirat će biciklističke utrke, a svi zainteresirani će se centralne poljane u 17.00 sati krenuti označenom biciklističkom stazom koja vodi šumskim putovima uz utvrdu San Daniele, zaobilazno te vožnjom po karting stazi Green Garden-a. Obiteljska ruta voziti će se 7 km, a rekreativna ruta 15 km. Najduža staza bit će MTB staza koja je duga 25 km i za najzahtjevnije vozače biti će prava poslastica. . 

U slučaju lošeg vremena program se odgađa.