Novosti

14/05/2014

Sutra počinju upisi u dječje vrtiće

Upisi u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2014./2015. započinju sutra, 15. svibnja, i trajat će do 06. lipnja 2014. godine, u vremenu od 8.00 do 12.00 sati najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači. Konferenciji su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te nova predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće Sanja Krizman.

"Koristim ovu priliku da pozovem sve roditelje da se prijave za upis u dječje vrtiće DV Pula, DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola i vrtiće drugih osnivača, odnosno u privatne vrtiće", kazala je Puh Belci. Dogradonačelnica je naglasila kako je ponovno riječ o jedinstvenim upisima koji podrazumijevaju jedinstveno Povjerenstvo koje imenuje gradonačelnik, a na prijedlog ravnatelja vrtića. Također, kazala je kako Pravilnik ostaje isti, kao i bodovni princip i princip rangiranja, a jedina je razlika što će roditelji potvrdu o zaposlenju morati preuzeti u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, umjesto od poslodavca, kao što je ranije  bio slučaj.

Mjesta preuzimanja obrazaca zahtjevaza upise i predaju dokumentacije ostaju ista kao i prošle godine, a to su: DV Pula, OJ Centar, OJ Monte Zaro, OJ Veruda, DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola i DV Snoopy. Obrasci se također mogu preuzeti i na službenim stranicama www.dvpula.hr, www.rintintin.hr, www.pula.hr, pod "izdvojeno".