Novosti

15/05/2014

Održan okrugli stol na temu Kulturne strategije Istarske županije

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Pule  održan okrugli stol na temu Kulturne strategije Istarske županije za razdoblje 2014. - 2020. godine. Prisutne je pozdravila p.o. pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber podržavajući donošenje strateških dokumenata kojim se usmjerava djelovanje i doprinosi pozitivnim pomacima u kulturi. Riječ je o dokumentu u kojem će biti definirani ciljevi kulturnog razvitka i strategije, odnosno način njihovog ostvarivanja. 

"Prvi krug konzultacija obavili smo s kulturnim vijećima Istarske županije i došli smo do prvog prijedloga prioriteta koji se nalazi pred vama. Cilj ovih okruglih stolova su prijedlozi i kritike ne samo na predložene prioritete, nego i općenito na mogućnosti djelovanja u narednom razdoblju. Stoga ovaj pregled prioriteta treba shvatiti prvenstveno kao okvir za raspravu"  izjavio je pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica.

Ciljeve Istarske kulturne strategije predstavio je koordinator njezine izrade Davor Mišković a detalje o ostale informacije i nacrte Kulturne strategije možete pogledati na web stranicama Istarske županije.