Novosti

22/05/2014

Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica

U komunalnoj palači danas se održala konferencija za novinare na kojoj se predstavila sva planirana aktivnost šeste po redu akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica"  kao i sportske utrke građana. Pročelnik UO za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić pozdravio je prisutne najavivši popularnu ekološko-rekreativnu akciju koja će se ovog vikenda, 24. i 25 Svibnja održati na prostoru šumica Drenovica i Lungo Mare, a posebno se osvrnuo i na takmičarski dio koji tradicionalni privlači najviše posjetitelja.

Predsjednica mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac Alka Starac kazala je kako je od iznimne važnosti da se građane što češće potiče na rekreaciju i druženje, te je posebno pohvalila višegodišnju, uspješnu suradnju sa susjednim mjesnim odborima na organizaciji i popularizaciji ove hvalevrijedne društvene akcije. Istaknula je i kako su i ovog puta pripremili i brojna iznenađenja, poput jahanja za najmlađe i druge rekreacijske aktivnosti. Predsjednik mjesnog odbora Vidikovac Boris Fornažar ustanovio je kako su proteklih godina postignuti značajni uspjesi u uređenju pulskih šumica; izgradnji požarnih puteva, postavljanju klupica koje privlače cijele obitelji, trkačkih staza i dr. S njime se složio potpredsjednik mjesnog odbora Vidikovac Stevan Muidža koji je ustanovio kako će ovogodišnja akcija biti do sada najbrojnija i kako očekuje da će srušiti prijašnje rekorde u broju posjetitelja i natjecatelja. Također je zahvalio Gradu Puli i sponzorima bez kojih ova akcija ne bi bila moguća. Na kraju, legendarni pulski sportaš, te sadašnji predsjednik RSD-a "Uljanik". Ozren Rnjak pozvao je sve građane iz svih odbora i okolice Pule da prisustvuju utrci koja će svoje finale imati u nedjelju utrkom seniora, čija će se cijelokupna zarada prenijeti, kao zajednička pomoć teškom stradalim i materijalno ugroženim osobama na poplavljenim područjima.

Akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" organizira se u sklopu Dana Grada, a razlog ovogodišnje odgode bilo je oblačno i kišovito vrijeme koje je spriječilo njeno održavanje.

Kompletan program akcije kao i plan trkačih staza možete pogledati ovdje.