Novosti

23/05/2014

Zamjenik pulskog gradonačelnika primio veleposlanika Kraljevine Danske

Povodom konferencije o zdravstvenoj zaštiti osoba sa šećernom bolešću i uloge liječnika obiteljske medicine i dijabetologa u njegovom provođenju koju su zajednički organizirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Veleposlanstvo Kraljevine Danske, a koja je jučer održana u Puli, zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin primio je jučer u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Kraljevine Danske u Hrvatskoj g. Poula Erika Dam Kristensena.

Ovom je prigodom Radin zahvalio Veleposlanstvu što je odlučilo upravo u Puli organizirati navedenu konferenciju te je veleposlanika upoznao sa svim aktivnostima i programima koje Grad Pula provodi u cilju prevencije svih oblika bolesti. Radin je veleposlanika upoznao i s projektom izgradnje pulske opće bolnice koja će značajno podići razinu zdravstvene zaštite istarskih pacijenata.

Poul Erik Dam Kristensen na mjesto veleposlanika Kraljevine Danske stigao je u kolovozu prošle godine te mu je ovo bio prvi posjet Puli. "Pula me zbilja oduševila i jako je lijep grad u kojemu je jako izražena povijest, a to se vidi na svakom koraku", kazao je veleposlanik. Govoreći pak o samoj konferenciji o prevenciji dijabetesa, veleposlanik je kazao kako je Danska država koja u svijetu prednjači po pitanju liječenja dijabetesa i vodeća je zemlja po pitanju znanja o toj bolesti. "Danska je zemlja u kojoj je prvi put otkriven i izoliran inzulin i danas je upravo jedna danska tvrtka vodeća u svijetu po proizvodnji lijeka protiv dijabetesa. Naše veliko znanje o toj bolesti želimo prenijeti i drugima i zato smo danas ovdje u Puli što nas zbilja čini zadovoljnima", kazao je Kristensen.