Novosti

26/05/2014

Održana akcija uređenja pulskih šumica Lungomare i Drenovica

Ovog vikenda održana je proljetna ekološko rekreativna akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica". Predsjednica MO Sv. Polikarp - Sisplac Alka Starac izrazila je zadovoljstvo što se akcija održava već šestu godinu zaredom te se ovim putem zahvalila i organizatorima DSR Maraton Uljaniku, NK Pula ICI-u i pokrovitelju manifestacije Gradu Puli. Predsjednik mjesnog odbora Vidikovac Boris Fornažar ustanovio je kako su proteklih godina postignuti značajni uspjesi u uređenju pulskih šumica. Nakon prigodnog otvaranja manifestacije uz recitacije učenika OŠ Stoja pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je da mu je iznimno drago da se ova tradicija održava. Svim natjecateljima poželio je puno sreće i pozitvnog sportskog duha riječima: "neka bolji pobijedi". Uz gradonačelnika, svoju podršku akciji pružili su i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek te pročelnik UO za prostorno uređenje Giordano Škuflić.

U sklopu akcije održane su mnogobrojne sportske aktivnosti, kao što su turniri u tenisu, bočanju te nogometna utakmica između OŠ Stoje i Vidikovca. Građani su se, što je posebno veselilo najmlađe, mogli okušati u jahanju konja Konjičkog kluba Pula Paradiž te uz pomoć policijskih službenika isprobati takozvane "pijane naočale". Centralni događaj manifestacije bile su dječja utrka u dužini od 350 metara i promotivna utrka kroz šumu u dužini četiri kilometara. U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Eda Peruško, a u kategoriji muškaraca prvi je utrku završio Ivan Rnjak. Manifestaciju su obogatili i hodači KRUPP-a koji su prošetali od Valsalina do Valkana.

U nedjelju je pak uređena šumica Drenovica po sitom principu kao i ona na Lungomaru. Uklonjene su suhe grane sa stabala, pokošena trava i odnosio otpad.