Novosti

27/05/2014

Od ponedjeljka 2. lipnja riva postaje dvosmjerna

Nakon okončanja radova na izgradnji obalnog kolektora na dionici pulske rive, a sve u cilju što efikasnijeg prometovanja i bolje protočnosti prometa u centru grada, od ponedjeljka 2. lipnja 2014. godine promet na pulskoj rivi odvijat će se dvosmjerno. O dvosmjernom prometnom režimu izjasnila se većina građana putem e-Konzultacija koje je Grad Pula pokrenuo proteklog mjeseca upravo s ciljem što boljeg dijaloga s građanima.

Pripremni radovi na uspostavi dvosmjernog prometa rivom krenut će sa sutrašnjim danom i trajat će do 1. lipnja, a u sklopu radova postavit će se nova horizontalna i vertikalna signalizacija te će se uskladiti rad semafora na križanjima Arsenalske i Flaciusove, odnosno Rive i Ulice Sv. Ivana. Glavnina radova implementaciji novog režima rada semafora odvijat će se tijekom subote i nedjelje. Osim toga, vozače će o novoj regulaciji prometa upozoravati i privremene info-ploče postavljenje na nekoliko točaka i ulaznim smjerovima na rivi, a vozačima će u prometu za vrijeme prilagodbe na novi prometni režim pomagati pripadnici prometne jedinice mladeži kao i prometnog redarstva.

Za vrijeme pripremnih radova na uspostavi nove regulacije prometa, riva će biti otvorena za promet, ali će se promet odvijati otežano, stoga pozivamo sve sudionike prometa na strpljenje i na povećani oprez prilikom prelaska na novi prometni režim.