Novosti

29/05/2014

Premijera Kolarići-3D hologramska kazališna perla

Danas je u INK-u održana konferencija za medije povodom premijere projekta "Kolarići" Elis Lovrić i Zdenke Višković Vukić. Konferenciji su prisustvovali,uz ravnateljicu Gordanu Jeromela Kaić, glumica i kantautorica Elis Lovrić, autorica Zdenka Višković Vukić, violončelistica Bika Blasko te oblikovatelj svjetla Edi Martinčić.

"Kolarići" su glazbeno-scenska kolajna ostvarena prema ideji glumice i kantautorice Elis Lovrić koja je, nadahnuta poezijom i prozom labinske pjesnikinje Zdenke Višković Vukić, pretočila u glazbu i glazbom povezala 20 djela iz njezinog opusa.

Premijerna izvedba "Kolarića" hrvatskoj izvedbenoj umjetnosti podarit će i premijernu kazališnu inovaciju: po prvi puta na daskama koje život znače, dogodit će se 3D hologramska projekcija kao integralni dio ove prave kazališne perle. Suvremenost projekta, odnosno korištenje najsuvremenije tehnologije nije utjecalo na autentičnost umjetničkog djela, već ga učinilo vidljivijim i dostupnijim publici.

Premijera koja će se dogoditi 30. svibnja u 20 sati moći će se pratiti izravno putem Live streama na web adresi www.medvid.hr. Repriza predstave na rasporedu je u subotu, 31. svibnja u 20 sati.