Novosti

29/05/2014

Odabrani prijedlozi za uređenje novog kružnog toka u Šijani

Danas je u prostorijama Komunalne palače održana tiskovna konferencija  o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule za period od 11. travnja do 27. svibnja 2014. godine.

Gradonačelnik Boris Miletić je od ukupno 64 izložena akta izdvojio Odluku kojom je imenovano povjerenstvo koje je provelo ocjenu zaprimljenih prijedloga za uređenje novog kružnog toka u Šijani. Grad Pula pokrenuo je ovu inicijativu prvenstveno kako bi uključio građane Pule u aktivno odlučivanje o izgledu gradskih površina. Budući da je riječ je o velikom projektu važno je uključiti i stavove i mišljenja građana. "Ovom prilikom zahvaljujem se svim sugrađanima na upućenim prijedlozima", kazao je Miletić te nadodao da je Povjerenstvo razmotrilo svih 45 dostavljenih prijedloga. U idućem koraku odabrano je devet prijedloga s najprihvatljivijim konceptima,dok su dva prijedloga u konačnici ušla u završni krug, kombinacijom kojih će se na kraju i utvrditi konačni izgleda kružnog toka. Zaključeno je da će se uređenje kružnog toka odraditi u više faza. U "nultoj" fazi, prije turističke sezone, teren će se poravnati radi lakšeg održavanja.

Ovom prilikom predstavljeno je i usvajanje Pravilnika o Humanitarnoj mreži Grada Pule  koji je prema riječima gradonačelnika Miletića od iznimnog značaja za grad Pulu. Naime, ovim Pravilnikom ustrojava se humanitarna mreža koju čine Gradsko društvo crvenog križa Pula, udruge "Naš san njihov osmjeh", "Probudi se", Udruga Svetog Vinka Paulskog i Grad Pula. Također, propisuje se način i postupak rada Mreže, a sve u cilju organiziranja zajedničkih dobrovoljnih akcija radi poboljšanja kvalitete života najranjivijih osoba ili skupina ljudi u Gradu.

Također je spomenut i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o davanju na korištenje otoka Veruda društvu Fratarski d.o.o., radi nastavka gospodarenja otokom u općem društvenom interesu građana. "Želimo da Fratarski bude otvoren za sve građane, a cilj je omogućiti korištenje Fratarskog po vrlo povoljnim cijenama", nadodao je gradonačelnik.