Novosti

29/05/2014

Studenti kreću s nadmetanjem za titulu najboljeg sportskog kolektiva u Hrvatskoj

Grad Pula u naredna će dva dana biti domaćin sveučilišnog sportskog prvenstva Hrvatske na kojim će nastupati preko 500 studenata koji će na sportskim borilištima predstavljati visokoobrazovne ustanove iz svih krajeva Hrvatske.

Završnica igara koje se održavaju pod zajedničkim nazivnikom UNISPORT FINALS 2014. tako će iznjedriti najbolje kolektive i pojedince u sedam sportova - rukometu, košarci, odbojci, futsalu, šahu, odbojci na pijesku i košarci 3na3. Za titulu najboljih snage će odmjeriti predstavnici sveučilišta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Zadra, Dubrovnika, Sveučilišta Sjever te Veleučilišta iz Slavonskog Broda, VERN-a, Visoke škole za poslovanje i upravljanje "Baltazar Adam Krčelić" i Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. Priliku za nastup na nacionalnoj završnici studenti su izborili kroz kvalifikacijska natjecanja koja godišnje okupljaju preko 20.000 studenata s 19 visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić ovom je prigodom istaknuo činjenicu kako je upravo Pula domaćin ovog hvalevrijednog natjecanja. "Nadam se da će natjecanje prije svega obilježiti sportski duh i fair-play. Vjerujem kako će Grad Pula biti izniman domaćin te da će studentima ostati u sjećanju, uz uspjehe na sportskim borilištima, po bogatoj kulturnoj baštini i znamenitostima kojima se naš grad ponosi.", nadodao je gradonačelnik.

"UNISPORT FINALS jedinstvena su alternativa profesionalnom sportu u Hrvatskoj gdje u prvom planu nisu uspjesi i sportski rezultat već razvoj mladih kroz bavljenje sportom. Unatoč tomu, sveučilišna sportska prvenstva Hrvatske mjesto su na kojemu nastupaju sportaši koji postižu značajne sportske uspjehe. UNISPORT natjecanja rezultat su dugogodišnjeg rada brojnih mladih stručnjaka koji su svoj rad posvetili razvoju studentskog sporta koji posjeduje iznimnu perspektivu i svijetlu budućnost." - tom je prigodom izjavio Toni Gamulin, dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog savez.

Ravnatelj JU Pula Sport Erik Lukšić iskoristio je ovu priliku da se zahvali organizatorima što su upravo Pulu odabrali za grad domaćin, te je nadodao da Pula puno ulaže u sport.

Organizator cjelokupnog studentskog sporta u Hrvatskoj pa tako i UNISPORT natjecanja je Hrvatski akademski sportski savez.