Novosti

03/06/2014

Održana svečana sjednica povodom Dana Grada Pazina

U čast obilježavanja Dana Grada Pazina, 2. lipnja, u Velikoj vijećnici održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su uz članove Gradskog vijeća te gradonačelnika Pazina Renata Krulčića i njegovih zamjenika, prisustvovali i Župan, Valter Flego, gradonačelnik Grada Pule te ostali gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici državnih i županijskih službi, gospodarstvenici, predstavnici kulturnih i javnih ustanova, sudstva, policije i crkve, političkih stranaka i udruga, predstavnici mjesnih odbora te predstavnici javnog informiranja.

U svom je uvodnom govoru, predsjednik Gradskog vijeća, Boris Demark posebni pozdrav uputio uzvanicima i gostima, delegaciji Općine Gevgelija s gradonačelnikom Ivanom Frangovom, delegaciji Općine Jablanica s načelnikom  Salemom  Dedićem, delegaciji Općine  Leskovca  s gradonačelnikom dr. Goranom Cvetanovićem, delegaciji Općine Inđija s predsjednikom Petrom Filipovićem.

U svom se izlaganju, gradonačelnik Krulčić osvrnuo na izvršene i započete projekte u prethodnom razdoblju istaknuvši: "Ovo je prilika da se nakon godine dana od ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i provedenih lokalnih izbora, ukratko rezimira rad u protekloj godini. Kada smo na početku drugog mandata dogovarali kako dalje, vrednujući  započete poslove iz ranijih godina, želja i mogućnosti diktiranih proračunskim prihodima odlučili smo da započete projekte moramo dovršiti ili ih dovesti u odgovarajući stupanj gotovosti, te započeti nove koji su od interesa za gospodarstvo i naše građane, i za  koje smo dobili povjerenje na izborima. Iako smo u poslu naučili da  projekte ne treba dijeliti na male i velike jer svaki  projekt  je važan, moram ovdje posebno istaknuti izgradnju Školsko-gradske sportske dvorane, najveću  investiciju  u Pazinu  u  proteklih  20 godina." Gradonačelnik je nadalje predstavio niz komunalnih projekata i investicija koje su realizirane na Pazinštini, izgradnju fekalne kanalizacije Stari Pazin, asfaltiranje nerazvratsnih cesta, radove na odvodnji i javnoj rasvjeti, izgradnju sanitarne kanalizacije i uređaja za pročišćavanje u naselju Kašćerga i Bravari te stavljanje u funkciju odlagalištakomunalnog otpada "Jelenčići V" za čiju je sanaciju i to za I. fazu utrošeno oko 2,7 mil. kuna, 40% je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša, a 60% Grad Pazin s Općinama. "Osim komunalnog opremanja provodili smo ili sufinancirali razne projekte i pomoći u područjima socijalne skrbi, obrazovanja, kulture i sporta za što je isplaćeno više od 4,3 mil. kuna"naglasio je gradonačelnik Krulčić. Grad Pazin kontinuirano ulaže u djelatnosti odgoja i obrazovanja. Tako je u Matičnoj Školi u Pazinu ugrađena električna platforma, zamijenjen je raster i aluminijska stolarija u blagovaonici, sanirano je krovište ("piramide").  U Područnoj školi Lupoglav sanirano je krovište. Izvedeni su radovi na sanaciji krovišta i fasade Područne škole u Cerovlju što je zadnja faza na rekonstrukciji toga objekta.

Povodomobilježavanja Dana Grada Pazina dodjeljena su priznanja i nagrade zazasluge i doprinos na određenom području ili djelatnosti.