Novosti

03/06/2014

Svjetsko nogometno prvenstvo u Areni i na Forumu

Zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo novinara Daniel Sponza, uz podršku Grada Pule, utakmicu između Brazila i Hrvatske, kojom će se 12. lipnja otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo, Puljani i gosti moći će gledati uživo na velikom platnu u pulskoj Areni. Ovaj spektakularni prijenos drugi je događaj ovakvoga tipa koji će se moći pratiti u Areni, nakon što je u lipnju 2008. godine pulski amfiteatar okupio nekoliko tisuća posjetitelja za vrijeme prijenosa četvrtfinalne utakmice Europskog prvenstva između Hrvatske i Turske.

Za ovu će prigodu biti postavljeno projekcijsko platno veličine 10 x 7,5 metara, a specifični ambijenta pulskog amfiteatra doprinijet jednom sasvim novom doživljaju za sve posjetitelje.

Vrata Arene navijačima i svim posjetiteljima otvorit će se u 19.00 sati, a prije i neposredno nakon utakmice, organiziran je zabavni program uz nastup poznatog DJ-a Marka Londera. Voditelji programa bit će Dražen Turina-Šajeta i Kristijan Nemet. Ulaz za sve posjetitelje i navijače je besplatan.

Preostale dvije utakmice Hrvatske u grupi A Svjetskog prvenstva, protiv Kameruna i Meksika posjetitelji će moći zajednički pratiti na Forumu. Tako će s 18. na 19. lipnja (utakmica u pola noći) Vatrene moći pratiti protiv Kameruna, a 23. lipnja (utakmica u 22.00 sata) protiv Meksika. Za tu prigodu na Forumu će biti postavljeno veliko platno 5 x 3,8 metara.

- Letak Hrvatska - Brazil u Areni