Novosti

12/06/2014

I ove godine bogati ljetni programi za najmlađe

Danas su u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnice UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, već tradicionalno, predstavljeni ljetni programi za najmlađe. Puh Belci se zahvalila udrugama na odazivu te je nadodala kako je ovo jedan pravi "izlog" aktivnosti za roditelje i njihovu djecu. Krizmanić Marjanović pohvalila se dobrom suradnjom Upravnog odjela i udruga te ih je ovim putem pozvala da predstave svoje programe.

Udruga kineziologa Pula realizator je natjecanja Sportskih igara mladih u Puli, a do sada su održana natjecanja u šahu, stolnom tenisu, tenisu i badmintonu, dok slijede natjecanja u ekipnim sportovima. Na igralištu OŠ Centar, 23. lipnja održat će se turnir u malom nogometu, a istog datuma u Domu sportova igra se odbojka. Slijede rukomet 26. lipnja također u Domu sportova te ulična košarka 30. lipnja na terenima Doma brače Ribar. Sva djeca mogu se prijaviti putem e-prijavnica do 20. Lipnja, a pobjednici putuju na završnicu u Split potpuno besplatno.

Plivački klub Arena i ove je godine organizator "Dječjeg kampa Stoja 2014" za djecu od 5 do 14 godina starosti. Kamp se održava od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15.30 sati na kupalištu Stoja, Valovinama i u samom kapmu Stoja. Aktivnosti u kampu kreću školom plivanja, zatim slijede razne radionice (glume, plesa, sportske), a za zabavni dio programa zadužen je Teatra Naranča. U program kampa uključen je i prijevoz te ručak, a cijena je 470,00 kuna za djecu van kluba ili 420,00 kuna za one koji ne koriste prijevoz autobusom.

Treninzi KK Stoja odvijat će se  na otvorenom na prostoru SC Dražen Petrović. "Riječ je o univerzalnoj školi košarke s programom namijenjenim djeci od prvog do šestog razreda te prilagođenima uzrastu i mogućnostima djeteta", kazao je sportski direktor KK Stoja Ervin Flaccio te nadodao kako je cilj kampa poticanje djece na vježbanje i razvijanje tjelesne kulture kroz košarkašku igru. Glavni tajnik Saveza sportova Grada Pule Branko Uležić kazao je kako Dječji ljetni sportski kamp "Fratarski otok" djeluje već devetu godinu za redom. Organizator kampa je Savez sportova Grada Pule, suorganizator Radničko sportsko društvo "Uljanik" - Bunarina, a pokrovitelj Grad Pula. Kamp sa svojim radom kreće 30. lipnja i završava 08. kolovoza, a  u tom periodu održat će se tri turnusa u trajanju od dva tjedna. Dnevno trajanje kampa je 8.00 do 16.00 sati. Prema riječima Uležića kamp je namijenjen za djecu školskog uzrasta od 5 do 12 godina. Programski sadržaj obuhvaća plivanje (obuka neplivača, tehnike plivanja, skokovi u vodu), mini vaterpolo, veslanje u kajaku, jedrenje u jedrilici, razne tehnike zarona u apnei, orijentacija na moru i u prirodi te razne sportske i društveno zabavne igre. Cijena u koju je uključen i topao obrok je 1000.00 kuna za djecu čiji roditelji imaju prebivalište na području grada Pule, a 1200.00 kuna za ostale. Rok prijave je do 27. lipnja, a sve informacije su dostupne na broj 098/224-513 ili na web stranici www.savez-sportova-pula.hr.

"I ove godine za vrijeme ljetnih praznika djece na području grada Pule, pripremili smo ljetne hobby tehničke radionice za učenike, koji osim kupanja, igre i odmora žele naučiti nešto novo, otkriti svoje interese i stvaralačke mogućnosti", kazao je tajnik ZTK-a Anton Pletikos. Radionice su namijenjene za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, a riječ je o Mini ljetnoj filmskoj akademiji, "Eko-lego" modelarstvu, R/C automodelarstvu, radionicama "Informatička imaginacija", "Na ljetnom vjetru" - zmajarstvo i avioni,  "Mali majstor, graditelj" - kažunići te Jedrima, "Optimista" - brodomaketarstvo. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno i u grupama od maksimalno 14 učenika, a sve izrađene predmete moći će ponijeti sa sobom. Radionice će se održavati od 30.06. do 11.07. u jutarnjim satima dva do tri puta tjedno. Za sve informacije i upise  nazvati na tel. 223-171 do 23. lipnja.

Ove godine Spectacula gladiatoria u suradnji s Arheološkim muzejom Istre organizira Ljetni kamp antičke povijesti i gladijature za djevojčice i dječake od 9 do 13 godina s ciljem da se povijest našega grada približi najmlađima. Kamp se sastoji od teorijskog dijela obilaska muzeja i proučavanja najznačajnijih antičkih spomenika našega grada i bliže okolice, a dok je drugi dio praktičnog karaktera, a riječ je o osnovama gladijatorskih borbi  te upoznavanje sa životnim stilom gladijatora. Kamp će se održati radnim danima u dva termina od 16. do 20. lipnja te 23. do 27. lipnja u periodu od 9.00 do 13.00 sati. Kamp će pohađati 40 djece, a prijave se mogu slati na info@spectaculagladiatoria.com. Cijena je 55,00 kuna po djetetu i uključuje ručak.

Četvrto Pustolovno ljeto s Monte Librićem održat će se i ove godine, i to od 30. lipnja do 1. kolovoza u parku Doma hrvatskih branitelja. U posebnom programu Čitam Pulu sudjelovat će i brojni gosti, poznati glumci i pisci koji će s djecom podijeliti svoju literarnu priču, vlastite pustolovine iz djetinjstva, svoja znanja i iskustva. Program traje od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati, a za to vrijeme djeca će istraživati zanimljivosti iz bogate povijesti grada, šetati austrougarskom Pulom, upoznati običaje iz tog doba putem različitih radionica kostimografije i izrade predmeta iz svakodnevnog života te otkrivati mitove i legende odnosno rješavati zagonetne misterije. Usto će posjećivati aktualne izložbe i događaje, likovno se izražavati, izrađivati 3D slikovnice, slušati originalne interpretacije priča i sudjelovati u literarnom programu Čitam Pulu. Djeca na radionicama borave samostalno, a ona s posebnim potrebama mogu boraviti i uz prisutnost odrasle osobe. Cijeli program vode dva stručna edukatora. Informacije i rezervacije su moguće radnim danima od 8.00 do 16.00 sati na 222-865, 099-7329-853 i 099-555-2003.