Novosti

13/06/2014

Primamljivi programi na pulskim tržnicama

Dani Verude, tradicionalna manifestacija koju je pokrenuo Mjesni odbor Veruda, u dijelu programa dolazi na tržnicu Veruda. Program na tržnici organiziran je uz pomoć Javne ustanove Pula Sport, dm-a i Tržnice d.o.o. Pula. Uz zabavne note benda Trio Val, posjetitelji će uživati u druženju na tržnici Veruda, a djeca i njihovi roditelji će se moči natjecati u sportskim igrama. Na taj način omogućuje se djeci da od rane dobi povezuju zdravu prehranu, uredan život i sport kao važan dio opće kulture življenja. Ubacivanjem loptice u koš, najuspješniji mališani dobit će prigodne poklone dm-a i svježe voće direktno s tržnice.

Iz programa "Pulska proljetna padela", u organizator agencija Avenue & Žižo, ove subote priprema se jelo pod nazivom "Seljačka tava". Prve ukusne pijate očekujemo između 10.30 i  11.00 sati. Pored navedenog, u subotu će "Mirisi i okusi Istre" i "Eko sajam" također biti smješteni na tržnicu Veruda. Ove sad već tradicionalne manifestacije, organizira Tržnica d.o.o. Pula kako bi se potaknulo, promoviralo i približilo kupcima sve najbolje od lokalnih, autohtonih proizvoda te zdrave hrane, no istovremeno zaštitili interesi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i lokalnih proizvođača. Ovu subotu svoje proizvode predstavljaju: AZRRI, BLONDI/FRUTKO, OPG STIPANČIĆ, I.I. GLIŠIĆ, OPG VITASOVIĆ, OPG BODIŠ, PRŠUTANA BANI i OPG MARTINOVIĆ. Bit će tu izvrsnih suhomesnatih delicija, lavande i lavandinih proizvoda, sira, svježeg povrća, meda, maslinovog ulja, sokova i namaza od voća, istarskih suvenira te mnogo drugih proizvoda.

Istovremeno, na tržnici Centar održat će se dva događaja. Na metalnim štandovima pored fontane održat će se predstavljanje programa manifestacije U bojama tradicije iz Brtonigle. Udruga zanata Maison Chic predstavit će se sa svojim radovima te tako najaviti manifestaciju koja će se održati u Brtonigli 26. lipnja 2014. godine.

A u dvorištu Cyber Cafea, na prolazu između Flanatičke ulice i glavne zelene pulske tržnice, održat će se po prvi put "Hand Made" by Markat Pula. U prekrasnom ambijentu, zelenoj oazi u centru grada, moći ćete pogledati ili kupiti ručne radove umjetnika i obrtnika. Ukrasni i uporabni predmeti od torbica, raznih predmeta za stan od stakla, drva, jedinstven nakit od papira, ručno izrađene lutkice te brojni drugi interesantni predmeti naći će se na stolovima vrijednih ljudi. Na prvom "Hand Made" by Markat Pula sudjeluju: ZDENKA IVANČIĆ,MARTA GRŽETIĆ,ANDARTE OBRT,VITASOVIĆ, JOZEFINA NIKOLIĆ, MIRJANA BABIĆ, BRANKA BABIĆ, KOLIĆ GORDANA i MARIJA TOMIĆ.