Novosti

13/06/2014

Besplatne projekcije u Kinu Valli povodom Noći hrvatskog filma

Po prvi put u Hrvatskoj, u subotu 14. lipnja 2014. godine, održat će se manifestacija Noć hrvatskog filma i novih medija. U osam gradova, Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Karlovcu, Sisku, Požegi i Vukovaru, u jednoj će se večeri i noći od 18 do 2 sata prikazati više od 250 filmova od kojih četrnaest digitalno restauriranih hrvatskih filmskih klasika.

U pulsko kino Valli, Noć hrvatskog filma i novih medija donosi zabavu za cijelu obitelj. "Kapetan Mikula Mali" Obrada Gluščevića je priča o dječaku velikog srca i njegovom djedu s kojme otvaramo program Noći hrvatskog filma u 18 sati. U 19.30 s prikazivanjem počinje kratki igrani film Tanje Golić  "Nije da znam, nego je to tako", u kojem saznajemo kako to izgleda kada muškarac otkrije zen, zavali se, puši, te naleti na ženu koja je naelektrizirani control freak. Nakon toga na rasporedu je "Kraj igre", kratki igrani film Petra Oreškovića, prema motivima istoimene drame Samuela Becketta.

"Tri Ane", dugometražni igrani film Branka Bauera o srednjovječnom muškarcu koji kreće u potragu za svojom kćeri Anom, nakon što sazna da je možda preživjela rat, počinje u 20 sati. U bloku animiranih filmova Puležani će uživati u "Don Kihotu", Vlade Kristla, filmu o kavopijama "Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad"Gorana Trbuljaka, i moći će vidjeti kako se naoko nevina igra dječaka i djevojčice pretvara u pravi mali rat u filmu "Igra" Dušana Vukotića.

U 22.30 prikazuje se dokumentarni film Puležana Roberta Zubera i Tomislava Mršića "Slučajni sin" iz 2007. godine, višestruko nagrađivana autobiografska priča u kojoj Zuber nastoji shvatiti kako je postao udomljeno dijete, i što se točno događalo 1976. kada je počeo život sa svojim "drugim roditeljima". Nakon toga slijedi blok eksperimentalnih filmova "Dva vremena u jednom prostoru" Ivana Ladislava Galete, "Iris" Željka Radivoja, "Work in progress" Irene Škorić, i "Termiti" Milana Šaneca.

Točno u ponoć, prikazati će se crna komedija koju je pogledalo više od 100 000 ljudi u godini kada je snimljena, i bez sumnje jedan od najboljih hrvatskih filmova "Maršal" iz 1999. Vinka Brešana.

Ulaz na sve projekcije potpuno je besplatan.