Novosti

13/06/2014

Bogati trodnevni program povodom Dana Verude

Vijeće mjesnog odbora Veruda od 13.-16. lipnja 2014. godine organizira sportsko-rekreacijsku manifestaciju i druženje s građanima pod nazivom "Dani Verude", na brojnim lokacijama na području mjesnog odbora (stadion Standard Uljanik, Mornar, O.Š. Veruda, tržnica, Dom Mate Parlov). 

Bogati trodnevni program uključuje čišćenje morskog dna uvale Mornar, turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe, turnir u odbojci za osnovnoškolke, turnir u briškuli, trešetama i šahu, turnir u vaterpolu, turnir u boćanju, malonogometni turnir osnovnoškolaca, završnicu turnira malonogometnih klubova u organizaciji MNK Veruda, revijalnu malonogometnu utakmicu (novinari, policija i Park avenija 69) te jedriličarsku regatu.

Također, u sklopu "Dana Verude", u subotu, 14. lipnja, na Eko-tržnici Veruda vršit će se besplatno mjerenje tlaka i šećera od 9 do 11 sati. Za najmlađe je, pak, od 10 do 12 sati, predviđeno druženje s mađioničarom Stefanom.

Želja nam je kroz razne sportske aktivnosti i kroz druženje s našim sugrađanima svih dobnih uzrasta, ukazati na važnost tjelesne aktivnosti kao zdravog načina života. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih uzrasta da posjete ovogodišnje, ujedno prve, "Dane Verude" jer ih, pored navedenih događanja očekuju i brojna iznenađenja.

"Danima Verude" pridružuje se i Humanitarna mreža akcijom "Sportom za Amara" u sklopu koje će se prikupljati dobrovoljni prilozi za mladog Puljanina Amara Zeca koji zbog nezgodnog pada ima veliko oštećenje kralježnice, te mu je neophodan što duži boravak u Varaždinskim toplicama da oporavak i liječenje budu što uspješniji.

U organizaciju su uključeni članovi Vijeća mjesnog odbora, brojni volonteri te sportske udruge i klubovi, a u natjecateljskom djelu sudjelovat će oko 700 natjecatelja. Za sve sudionike osigurani su pehari i medalje te prigodni darovi.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Pula.

Detaljan program Dana Verude možete pogledati ovdje.