Novosti

17/06/2014

Uskoro Festival ulicnih carobnjaka - PUlicne veceri

U četvrtak, 19. lipnja 2014. godine  započinje još jedan Festival uličnih čarobnjaka - PUlične večeri koji svake godine oduševljava brojne mališane ali i one nešto starije. Tako su danas Jasmina Nian Kamber p.o. pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i predsjednica Udruge Čarobnjkov šešir Irena Boljunčić Gracin predstavile bogati program koji nas očekuje narednih dana.

"Manifestacija je to koja upotpunjava turističku i kulturnu ponudu grada. Parkovi, trgovi i pulske ulice pretvaraju se u pravu pozornicu na otvorenom s pomno osmišljenim senografijama  predstavljajući izvrsne izvođače iz cijelog svijeta.  Ovo višednevno kuturno-umjetničko događanje prikazati će suvremene pristupe uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama. Segmentacija povijesnog središta Grada omogućiti će posjetiteljima da po svom odabiru uživaju u izvedbama uličnih čarobnjaka, da urone u čaroban svijet dječje mašte u tematskim parkovima kroz interaktivne radionice. Sav program je besplatan i namijenjen je širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja. U četvrtak i petak Puljani i njihovi gosti, pogotovo najmlađi, moći će uroniti u svijet mašte i prepustiti se cirkuskim večerima jer na Forumu i Portarati, Parku grada Graza, te duž ulica Sergijevaca i Kandlerovoj, održat će se PUlične večeri - Festival uličnih čarobnjaka." izavila je Jasmina Nina Kamber.

Predsjednica Udruge Čarobnjakov šešir Irena Boljunčić Gracin zahvalila je Gradu Puli, Istarskoj županiji i Turističkoj zajednici Pule i Novigrada koji već niz godina podupiru Festival uličnih čarobnjaka te predstavila festivalski program;

U četvrtak u kinu Valli u 19 sati upriličiti će se otvorenje izložbe fotografija Festivala novog cirkusa Male performerske scene iz Zagreba. Pola sata kasnije u Parku grada Graza otvorit će se dječji čarobni park predstavom za djecu "Nema dilema 2" skupine Cirkorama. Istog dana  u 20 sati na Forumu  nastupa francuska skupina Cie Zizanie s predstavom "Faunovi - walking act", nakon koje je na programu klaunovska predstava njemačke umjetnice One woman company "The music box".

U 21.30 sati također na Forumu slijedi  predstava za djecu i odrasle talijanske skupine Los Filonautas. U Ulici Sergijevaca u 20 sati program počinje s talijanskim Eu@geniom i "the European genius - statua", dok će se u Knadlerovoj ulici od 20 do 22 sata održati ulična izložba kolektiva "El Penumbra".

U petak se u Parku grada Graza nastavlja dječji čarobni park; od 18.30 do 20 sati na programu je radionica igraonica cirkuskih vještina za djecu pod vodstvom skupina Cirkorama i Cirkusfera te radionica čarobnih dekoracija od plastike i kartona pod vodstvom Izaure Balog. Nakon toga slijedi predstava za djecu cirkusa Hoka Hey.

U Ulici Sergijevaca drugog dana festivala u petak u 20.30 sati održat će se muzički koncert dua Shik - shok, dok je u 21 sat na Trgu Portarata predstava za djecu i odrasle La Sbrindola. Program na Forumu u petak započinje u 22 sata predstavom za djecu i odrasle Shake that, dok se od 20 do 22 sata u Kandlerovoj ulici nastavlja izložba kolektiva "El Penumbra", a od 20 sati još se jednom može pogledati Eu@genia i "the European genius - statua".