Novosti

18/06/2014

Izvješće istraživanja "Analiza sportske aktivnosti u Gradu Puli"

Iz želje da se utvrdi i objedinjeno prikaže broj aktivnih sportaša, nesrazmjer među uzrasnim kategorijama i spolu, te zastupljenost broja sportskih klubova pojedinog sporta ili grane sporta, nastalo je izvješće istraživanja "Analiza sportske aktivnosti" za područje grada Pule.

Izvješće istraživanja, uz teoretski dio o značajnosti i važnosti sporta, obuhvaća podatke i informacije koji se odnose na broj sportaša i odnos među spolovima u pulskim klubovima, broj sportaša prema uzrasnim selekcijama, broj sportaša prema pojedinim skupinama sportova kao i popis najzastupljenijih sportova na području grada.

Danas više nego ikad, nameće se potreba razvoja i održavanja ažurirane baze podataka i svojevrsne statistike za područje sporta, a ovo Izvješće u konačnici prikazuje opću sliku o stanju sporta u gradu Puli.

Analiza sportske aktivnosti mladih u gradu Puli ima za cilj stvoriti uvid u sportske aktivnosti lokalnog stanovništva što u budućnosti može biti od koristi prilikom donošenja odluka važnih za razvoj lokalnog sporta.

Ovo izvješće izrađeno je od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule i Saveza sportova Grada Pule.

Cjelovit tekst Izvješća možete pogledati ovdje.