Novosti

20/06/2014

Odabrana kućanstva za projekt korištenja obnovljivih izvora energije

U razdoblju od 28. svibnja do 19. lipnja ove godine, pulski je gradonačelnik Boris Miletić donio ukupno 32 akta koje je danas, u nazočnosti svojih zamjenika i pročelnika upravnih tijela Grada, predstavio na konferenciji za novinare.

Donesene su tako dvije odluke koje se odnose na dodjelu proračunskih sredstava namijenjenih poticanju poljoprivrede i ruralnog razvoja te jedna o odabiru korisnika sredstava za sufinanciranje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području Pule. "Temeljem provedenog javnog natječaja, ovom je odlukom odabrano šest korisnika sredstava, s ciljem da se potakne korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima. Nakon utvrđivanja konačne liste s korisnicima će se sklopiti ugovori o sufinanciranju provedbe projekta", kazao je Miletić.

Miletić je donio i Odluku o raspisivanju natječaja za davanje javnih površina na korištenje u svrhu postavljanja kioska, a ukupno je riječ o devet takvih površina. Odlukom o uvjetima korištenja skloništa u Krležinoj ulici, na navedenoj je lokaciji ustupljeno sklonište na korištenje bez naknade udruzi Čarobna frula, na vrijeme od pet godina. Između ostaloga, donesen je i Pravilnik za održavanje programa Art zone Kandler kojim se propisuju procedure vezane za održavanje programa, dodjelu termina i obveze organizatora u realizaciji programa Art zone. Donesen je i zaključak o uspostavi Službe spašavanja života na vodi na području Pule te će se u periodu od 14. lipnja do 15. rujna Služba uspostaviti na sedam pulskih plaža: na gradskom kupalištu Stoja, u auto-kampu Stoja, na poluotoku Stoja, na Valkanama, u Gortanovoj uvali, na Mornaru i u auto-kampu Puntižela.

Ostale odluke i akte gradonačelnika možete pogledati u rubrici "Akti gradonačelnika".