Novosti

20/06/2014

Konačna Lista reda prvenstva upisa u vrtiće početkom srpnja

Na današnjoj su konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće Sanja Krizman predstavile Prijedlog liste reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2014./2015. na području grada Pule, kao i Odluku o odbijanju prijava za upis u toj pedagoškoj godini.

"Ukupno  su zaprimljena 672 zahtjeva, od čega 360 za upis u jaslice, a 312 za upis u vrtiće. Nakon što je Povjerenstvo obradilo sve zahtjeve, utvrđeno je da 562 djece udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o upisu, a čak 494 djece ima potrebnih 10 i više bodova. Budući da je riječ o jedinstvenim upisima u dječje vrtiće, ovaj Prijedlog liste odnosi se i na gradske i privatne vrtiće", rekla je Puh Belci. Istaknula je i kako su Prijedlozi liste za vrtić i za jaslice doneseni radi bolje preglednosti prema bodovima i prema abecednom redu.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti nadodala je kako postoje ukupno 583 slobodna mjesta u pulskim vrtićima te da je to dostatan broj za upis sve djece.

Prijedlog liste reda prvenstva upisa i Odluku o odbijanju prijave za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2014./2015. možete pronaći na oglasnim pločama dječjih vrtića ili "klikom" na poveznicu http://evrtic.pula.hr/RezultatiUpisa.aspx, uz korištenje Internet šifre koju su roditelji, zajedno s uputom o korištenju, dobili prilikom predaje dokumentacije. Također, sve potrebne informacije mogu se pronaći i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) pod rubrikom "Izdvojeno" te na službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

"Prigovore na Prijedlog liste reda prvenstva roditelji, odnosno staratelji, mogu podnijeti u pismenom obliku unutar 5 dana od objave, zaključno sa četvrtkom, 26. lipnja 2014. godine", kazala je Krizman te nadodala da se prigovori predaju u pisarnici Grada Pule ili na e-mail pisarnice: pisarnica@pula.hr.

"Konačna Lista reda prvenstva upisa u dječje vrtiće prema skupinama očekuje se početkom srpnja", istaknula je Puh Belci.