Novosti

20/06/2014

Promiče se urbana kultura Mladih Na Usponu

Ovoga ljeta, po drugi put, De Villeov uspon u centru Pule potiče kreativnu energiju mladih. S prvim danom ljeta, 21. lipnja s početkom u 20.00 sati, ponovno počinje projekt Youth On Rise - Mladi Na Usponu, zamišljen kao ogledni primjer oživljavanja svih ostalih uspona grada Pule. Program će otvoriti mladi pulski umjetnici koji će uspon ukrasiti grafitima uz glazbenu pratnju lokalnog DJ-a.  Program su danas na terasi Svetih srdaca najavili direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber, ravnatelj AMI-a Darko Komšo, te predstavnici projekta "˜Mladi na Usponu"™.

Početna ideja projekta Youth On Rise jest da Uspon bude mjesto za promicanje urbane kulture i umjetničke proizvodnje mladih, autentičan izraz urbane Pule te mjesto koje je interesantno kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste. Prošloga ljeta projekt Youth on Rise sadržavao je jednomjesečni glazbeni program, a ove godine on se produžuje na tri mjeseca i upotpunjuje izložbama, filmskim programom, plesom te ostalim oblicima neformalnih druženja.

S Uspona će svakodnevno svirati glazba koja kao komunikator i sredstvo za stvaranje opuštene atmosfere privlači ljude. Bit će to suvremena glazba koja će ciljano komunicirati s mlađom publikom, te istovremeno stvarati ozračje neprestanog događanja. Važno je potaknuti građane, osobito mlade, da dođu i provedu vrijeme na De Villeovom usponu.

Projekt Youth On Rise je pod potporom Turističke zajednice i Grada Pule, bez kojih ovaj projekt sa željom da se ono najbolje i najkreativnije iz urbane kulture grada prikaže u ljetnim mjesecima ne bio moguć. Najave programa možete pratiti na službenoj Facebook stranici projekta Youth On Rise - Mladi Na Usponu.