Novosti

26/06/2014

Položeni vijenci povodom Dana državnosti

Prigodnim polaganjem vijenca na spomen obilježja - na Centralnom križu na Gradskom groblju te na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u parku Franje Josipa obilježen je Dan državnosti.

Uz zamjenika gradonačelnika Grada Pule Fabrizia Radina na polaganju su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te predstavnici Istarske županije, Državne uprave i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te pulske udruge branitelja.

Draženko Janjušević, predstojnik Ureda državne uprave Istarske županije prisutnima se obratio s nekoliko prigodnih riječi te čestitao Dan Državnosti, dan ponosa za sve državljanine Republike Hrvatske. "Danas slavimo rođendan naše domovine" kazao je Janjušević te nadodao kako ne smijemo zaboraviti trnovit put koji je prijeđen od proglašenja suverenosti i samostalnosti naše države do danas. Prisjetio se branitelja i svih onih koji su dali svoje živote i čija se žrtva nikad ne smije zaboraviti te je pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast za sve poginule u Domovinskom ratu.