Novosti

26/06/2014

Otvoren je 19. Međunarodni festival mladih "Pula Forum 2014"

Jučer je na maloj sceni INKslužbeno otvoren prvi dio 19. izdanja Međunarodnog festivala mladih "Pula Forum 2014". Umjetnički voditelj Aleksandar Bančić i ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić uvodno su pozdravili prisutne, a nakon čega je pročelnica Odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber i službeno otvorila festival. U nastavku je upriličena predstava Snovi od papira u izvedbi DRK - Grupo de Teatro Fà³rum Cova da Moura.

U sklopu festivala koji sadržava predstave i predavanja održavaju se i radionice raznih tehnika Kazališta potlačenog i njihovih primjena. Poznato kao Kazalište potlačenog Boalovo kazalište djeluje kao oruđe za aktivaciju pojedinaca i skupina u stvaranju boljeg i pravednijeg društva a sadrži više tehnika poput Forum kazališta, Nevidljivog kazališta, Novinskog kazališta, Legislativnog kazališta, Kazališta slika, Estetike potlačenog i Duge želja.

Festival je u organizaciji Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula, a traje sve do 30 lipnja 2014. godine.

Detaljan program festivala možete pronaći ovdje.