Novosti

27/06/2014

O sadržajima i budućem izgledu Valkana odlučuju građani

Jedno od najatraktivnijih područja Pule i omiljeno kupalište brojnih Puljana Valkane predstavlja veliki razvojni potencijal, a o njegovom daljnjem i konačnom izgledu moraju odlučivati i sami građani. Upravo stoga, Grad Pula od utorka 1. srpnja 2014. godine pokreće e-Konzultacije kako bi od samih građana dobili najkvalitetnija rješenja i prijedloge kakvo kupalište želimo. Čisto more, očuvani okoliš, zelenilo i bogatstvo flore elementi su koji već sada krase ovo područje, a putem e-Konzultacija želimo prikupiti sve prijedloge, ideje i mišljenje građana kako bi dodatno oplemenili područje.

Područje obuhvata koje se proteže na 11,41 ha određeno je detaljnim planom uređenja "Valkane" te su namjenom područja definirane tri osnovne prostorne zone i predviđene moguće poslovne i sportsko-rekreacijske namjene. Namjera je Grada Pule da na ovom području uredi i izgradi jedinstveni polivalentni kupališni kompleks s ciljanom uslugom u smještajnom dijelu i uslužnim komplementarnim sadržajima, usmjeren primarno na korisnike, odnosno građane Pule i šire regije čime bi svoj pomalo nedefinirani status pretvorila u novu dodatnu vrijednost Pule.

Grad Pula ovim putem želi dodatno unaprijediti komunikaciju sa svojim građanima i uključiti ih u aktivno promišljanje razvoja grada. Već ranije građani su putem e-Konzultacija odlučivali o načinu prometovanja Rivom, budućem izgledu kružnog toka u Šijani te dali svoje prijedloge koji su potom uvršteni u proračun grada Pule. Osim toga, i na nedavno održanoj tribini s građanima "Vi pitate, Boris odgovara" pulski je gradonačelnik Boris Miletić najavio kako će, poput kupališta Valkana, i za ostale ključne projekte uvijek biti ključno sudjelovanje građana. Upravo zbog uspostavljanja inovativnih modela dvosmjerne komunikacije s građanima, koji su postali primjer i drugim gradovima, Grad Pula prepoznat je kao jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

U utorak 1. srpnja 2014. godine e-Konzultacije o prikupljanju prijedloga za uređenje kupališta Valkane bit će dostupne na službenoj stranici Grada Pule www.pula.hr, a unutar ove inicijative bit će također moguće dostaviti samo ideju u tekstualnom i/ili grafičkom obliku te neće biti nužno podnošenje cjelovitih projektnih prijedloga.