Novosti

01/07/2014

Podijeljena priznanja državnim prvacima osnovnih i srednjih škola

Danas je u prostorijama Zajednice Talijana održan svečani prijem za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima kao i sportskim natjecanjima osvojili prvo mjesto. Riječ je o 25 učenika i učenica osnovnih i 40 iz srednjih škola Istarske županije.

Prijem je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan. Istaknula je da je tradicija odličnih uspjeha odavno započela, a da je nove generacije učenika nastavljaju.

Prisutne je u ime Grada Pule pozdravila pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je kazala učenicima kako mogu biti ponosni na svoje uspjehe postignute na područjima znanja i sporta te im poručila: "Ovi postignuti rezultati su vaš zalog za budućnost".

Zamjenica župana Viviana Benussi  čestitala je svim učenicima na postignutim rezultatima te je nadodala kako sa ovim prestižnim rezultatima promoviraju ne samo svoje škole, već i grad i županiju. mKao zahvalu, podijelila im je prigodne nagrade za ostvarene uspjehe u društvenim, prirodoslovnim, kulturno - umjetničkim i sportskim ostvarenjima.

Svečani prijem organizirao je Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.