Novosti

02/07/2014

U Puli započeo jubilarni 20 PUF

Jučer je u Puli nastupom španjolske skupine udaraljkaša "La banda del surdo" te njihovim udaraljkaškim uličnim showom, koji se odvijao od trga Forum do trga Portarata svečano otvoren 20. Međunarodni kazališni festival PUF.  

Nakon otvaranja festivala, u Istarskom narodnom kazalištu izvedena predstava "Dvosobni stan" izraelskih scenskih umjetnika Niva Sheinfelda i Orena Laora dok će kao tradicionalno uvodno festivalsko događanje biti izveden međunarodni projekt "Anno Domini 2014.", ovaj put u francusko-hrvatskoj koprodukciji i pod nazivom "Forgotten bodies". Redatelj ove političke koreografije je francuski koreograf i redatelj iranskog podrijetla Mehdi Farajpour, umjetnički direktor francuskog Oriantheatre Companyja. 

Inače, riječ je o jednom od najpoznatijih festivala neverbalnog kazališta u ovom dijelu Europe, u sklopu kojeg je u proteklih 19 godina izvedeno više od 170 predstava te više od sto popratnih programa. Ove godine bit će prikazano deset gostujućih predstava iz Francuske, Španjolske, Izraela, Češke, Slovačke i Slovenije. <//span>Osim kazališnog djela, organiziran je i Festivalski klub u DC-u Rojc u Monteparadiso klubu, koji će svoja vrata otvarati svake večeri od 23.00 do 03.00 sata i ponuditi kvalitetan glazbeni program. Također, u Dnevnom boravku DC-a Rojc, prve večeri otvorit će se i dvije izložbe pod nazivom "20 godina PUF-a: Retrospektiva plakata 1994. - 2014." I "U inat INAT-u", a iste ostat će otvorene tijekom cijelog festivala.

Festival će trajati do 05. srpnja 2014. godine, a sva događanja su besplatna za posjetitelje. Održavanje festivala omogućili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija, Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule.