Novosti

02/07/2014

Polaznici radionice maketarstva u pokušaju obaranja svjetskog rekorda

Polaznici ljetne radionice maketarstva pod nazivom "Ekologija i tehnika zajedno" izradili su najveću "kuću-gnijezdo za ptice" na svijetu koju će svečano predstaviti u subotu, 5. srpnja 2014. godine u 9.30 sati na Festivalu "Dani Velog Jože" u Motovunu. Tako su učenici pulskih osnovnih škola Ivana Kopričanec, Roberto Andrić, Filip Koljančić, Melisa Huskić i Karmen Žufić na čelu s mentorom Lucianom Šuranom krenuli u pokušaj obaranja svjetskog rekorda.

U projekt su se uključili i polaznici radionice za digitalnu fotografiju koji su uz stručnu podršku voditelja mentora Safeta Omerovića - Basse fotografijom zabilježili sve faze izrade najveće kuće. Radionicu fotografije pohađali su: Laura Nađ, Karla Pamić, Nastasja Miletić,  Tereza Verko, Monika Smoljan i Melani Jovanov.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Zajednica tehničke kulture Pula i predstavnika Turističke agencije Illustris - travel d.o.o.  izvršeno je obavezno završno mjerenje svih dimenzija najveće kuće - gnijezda za ptice, a sve fotografije i video uradci poslani su zajedno sa ostalom dokumentacijom u sjedište Guinness World Recorda u London.